Ukrayna Basbakan Yardimcisi Veresuk Açiklamasi 'Bugün 12 Insani Koridordan 9'Unda Tahliyeler Yapildi'

Ukrayna Basbakan Yardimcisi Irina Veresuk, Ukrayna’daki tahliyeler hakkinda yaptigi açiklamada, “Bugün 12 insani koridordan 9’unda tahliyeler yapildi” dedi.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari devam ederken, Ukraynali sivil halkin tahliyeleri de sürüyor. Ukrayna Basbakan Yardimcisi Irina Veresuk yaptigi açiklamada bugün gerçeklesen tahliyelerden bahsederek, “Mariupol-Zaporijya, Polonya- Zaporijya, Volnovakha-Pokrovsk, Energodar- Zaporijya, Izum-Lozovaya, Bucha- Kiev, Mikuliçin-Kiev, Makariv-Jitomir, Borodyanka-Jitomir güzergahlarinda bazi tahliyeler gerçeklesti. Sivillerin tahliyesi için açilan 12 Yesil koridordan 9’unda tahliyeler yapildi. Bucha kentinde tahliyeler sorunsuz gerçeklesti. Neredeyse bin kisinin kentten tahliyesi tamamlandi. Kiev’de sivillerin tahliyesi kismen gerçeklesti” dedi.



“Isgalciler, Energador’da birçok insani yardima el koydu”

Basbakan Yardimcisi Veresuk, bazi kentlerde sivillerin tahliyesinin Rus birlikleri tarafindan engellendigini söyleyerek, “Vorsel ve Irpin kentinde sivil tahliyeler gerçeklesemedi. Isgalciler bu kentlerde tahliye araçlarin geçisine izin vermedi. Özellikle Energador kentinde insani koridor ise yaramadi. Isgalciler bu kente konvoylarin girisini engelledi. Ayni zamanda siviller için tasinan gida, ilaç ve temel ihtiyaçlarin sevkiyatina da izin verilmedi. Energador’da isgalciler siviller için gönderilen birçok insani yardima el koydu” seklinde konustu.

Yardimlari götüren yardim ekiplerine seslenen Basbakan Yardimcisi Veresuk, “Energador’da oldukça tatsiz durumlar olustu. Dün oraya gönderilen insani yardimlara sehir yönetiminin bilgilendirmesine göre Rus isgalciler tarafindan el konuldu. Bu nedenle yardimlarin dagitiminda görev alan insanlarin bu görevi hizlica tamamlamalari gerekiyor. Çünkü bu yardimlarin arasinda gida maddeleri ve ilaçlar var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA