TUSAS'in ANKA Insansiz Hava Araci Kitaplastirildi

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) tarafindan gelistirilen Türkiye’nin ilk Insansiz Hava Araci projesi olan ANKA’nin basari hikayesi kitaplastirildi.

TUSAS'in ANKA Insansiz Hava Araci Kitaplastirildi
TUSAS tarafindan üretilen ve Türkiye’nin ilk Insansiz Hava Araci projesi olan ANKA ürün ailesinin hikayesini konu alan “Sinirlari Asmak” isimli kitabi yayin dünyasina kazandirdi. ANKA’nin tasarimindan gelistirilmesine ve kuvvetlerin envanterlerine teslim edilmesine kadar geçen süreçlerin özetlendigi kitapta kilometre tasi niteligindeki gelismeler bulunuyor.

Sinirlari asmaktan korkmayan, cesur gençlere ilham kaynagi niteliginde olan kitapta TUSAS’in ürettigi Gözcü, Simsek, Turna, Aksungur gibi hava araçlari hakkinda bilgiler yer alirken, yeryüzünden gökyüzüne uzanan basarilari anlatiliyor.

ANKA’nin dogusu için verilen karardan Tunus’a yolculuguna kadar olan tüm serüvenini bulabileceginiz “Sinirlari Asmak” kitabina atifta bulunan TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Gelistirdigimiz hava araçlarimizin basari hikayelerini konu alan yayinlarimiza bir yenisini daha ekledik. ANKA’nin basari hikayesini konu alan ’Sinirlari Asmak’ kitabimiz Türkiye’nin, azim ve inançla çalisan mühendislerimizin emeklerine, hüzünlerine, sevinçlerine ve en çok da ülkelerine duyduklari büyük sevgiyi anlatiyor. Hava araçlarimizla basarilarla dolu nice hikayeyi gökyüzüne yazmak için ayni azim ve kararlilikla çalismalarimiza devam ediyoruz" dedi.

Türk Havacilik Uzay Sanayii Yayinlari’ndan çikan kitap TUSAS Shop’un yani sira tüm kitapçilarda yerini aldi.
Kaynak: İHA