KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Kepez Kitap Fuari'ndan Ilham Aldim'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, 4. Kepez Kitap Fuari’ni gezdi. Antalyalilarin yogun ilgi gösterdigi kitap fuarina katilmaktan büyük mutluluk duydugunu belirten Cumhurbaskani Tatar, “Bugün burada olmaktan, Kepez Kitap Fuari’nda bulunmaktan ilham aldim.” dedi.

Kepez Belediyesi’nin bu yil 4’üncüsünü düzenledigi Kepez Kitap Fuari, devam ediyor. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde 4-13 Mart tarihlerinde kapilarini kitapseverlere açan Kepez Kitap Fuarini, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar ziyaret etti. KKTC Cumhurbaskani Tatar, 4. Kepez Kitap Fuarini Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’nün ev sahipliginde gezdi. Fuar alaninda bulunan yayinevlerinin stantlarina ugradi, kitaplari inceledi, imza günü düzenleyen yazarlarla da sohbet etti. KKTC Cumhurbaskani Tatar, kitap almak için oradan oraya kosusturan çocuk ve gençlerle de konustu.



Fuardaki yogunluk umut verici

4. Kepez Kitap Fuari’na katilmaktan büyük mutluluk duydugunu belirten Cumhurbaskani Tatar, “Buradaki genis katilimi ilgiyi ve çok zengin yayinlari gördükten sonra bir kez daha Türkiye Cumhuriyetimizle, Antalya’mizla, insanlarimizla gençlerimizle, okurlarimizla, yazarlarimizla gurur duydugumu ifade etmek istiyorum. Böyle bir yazim zenginligi her ülkeye nasip olmaz. Antalya’mizda, Kepez’imizde böyle bir fuarin düzenlenmis olmasi, fuarin 9. gününde hala bir kalabalik, halan böyle bir ilgi ve merak gerçekten gelecegimiz açisindan umut verici. Sayin belediye baskanimizi, bu fuari düzenleyenleri katilanlari, yazarlarimizi, gençlerimizi, bu isin basarisina imza koyanlari yürekten kutlamak istiyorum. “dedi.



Burasi ata topragimiz

Önemli olanin maneviyatiyla gelenegiyle, tarihimizle, geçmisimizle, kültürümüzle bu ülkeye sahip çikmak, oldugunu belirten Cumhurbaskani Tatar, “Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyetinin Kibris Türk halkinin ana vatanidir. Bizlerin de ata topragi burasidir. Buradan zamaninda Kibris’a gidip yerlesmis, Kibris’taki mücadelemizde de her zaman Türkiye’nin kendi basariyla, Türkiye’nin kendi gelismeleriyle olaylari yakindan izlemis ve ona göre gençlerimizi egitmek yetistirmek elbette kendi yerel kültürümüz. Ama ayni zamanda Türkiye’nin basarilari, Türkiye’nin gerek siyaseti, gerek kültürü, gerek yazim ve haliyle bugün bu bilimsel çagimizda da bu çagdasligi yakalamak adina bütün bu yayinlar bizim gençlerimize, bizim ögrencilerimize de kaynak olusturmaktadir. Dolayisiyla gerek Antalya Diplomasi Forumun da oldugu gibi, diplomasi alaninda basarilari, her türlü dünyanin içinde bulundugu kosullarda, daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti için, daha fazla çagdaslik adina bilimsel temelde yapilan bütün çalismalari, takdir ettigimi belirtmek istiyorum.“ ifadelerini kullandi.

“Bugün burada olmaktan, Kepez Kitap Fuarinda bulunmaktan ilham aldim.” diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaskani Tatar, “ Çünkü bu kadar genis haznede edebiyat, kültür, bilimsel çalismalara kadar binlerce yayinin Türk gençligine armagan edildigini görüyorum. Sürekli bu kaynak akisinin Türkiye Cumhuriyetinin gelecegi bakimindan, haliyle Kuzey Kibris Cumhuriyetinin gelecegi bakimindan milletimizin büyük bir zenginligi ve gücü olarak degerlendiriyorum. Belediye baskanimiz bir kez daha kutluyorum. Bu basarida emegi geçenleri yürekten kutluyorum.” dedi.

Kibris mücadelesi yillarina da deginen Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Kibris’ta biz mücadele verirken, Ingiliz sömürgesi zamaninda Türk gençliginin egitimi için Türkiye’nin çesitli bölgelerinden çok degerli ögretmenlerin Kibris’a görev için gittiklerini biliyoruz. Çok degerli ögretmenler Kibris’in çesitli bölgelerindeki okullarda, o zor yillarda Kibris Türk gençligini egitmis ve vatanina milletine bagli bir gençlik yetistirmis. Ve o gençligin sayesinde Kibris’taki mücadelemiz basariyla sürdürülmüstür ve bugünleri gördük. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti çesitli üniversitelerle, egitim alanindaki basarilarla okur yazar ama ayni zamanda bilimsel, suandaki internet çaginda bütün bu yayinlari da takip etme imkanina sahip. Zengin kaynagi olusturan yayin evlerine, fikirlerini yazima döken yazarlarimiza yürekten tesekkürler. “ diye konustu.



Kibris’ta kitap sevgisiyle alakali güzelliklere hazirlaniyoruz

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’de, Kepez Kitap Fuarina deger katan KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’a tesekkür etti. Tütüncü, “Varliginiz bizim için çok kiymetliydi. Bu fuari ziyaret etmeniz çok kiymetliydi, ayaklariniza saglik. Sevgi ve saygilarimizi arz ediyoruz. Bundan sonrada Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasinda da kitap, kütüphanelerle ilgi çok önemli projeleri de Akdeniz Belediyeler Birligi, Türkiye Belediyeler Birligi olarak, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla gerçeklestirecegiz. Kibris’ta okuma ve kitap sevgisiyle alakali çok önemli güzelliklere hazirlaniyoruz. En büyük destegimizde sizin bize gösterdiginiz teveccüh ve ilgi… Kibris’a, KKTC gençlerimizin ögrenmelerine yönelik kardes belediyemiz KKTC Beyarmudu ile insallah güzel bir kütüphane projesine Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in direktifleriyle basliyoruz. Önümüzdeki günlerde sizi bilgiyle bulustugumuz, gençlerle çok daha farkli bir ortamda ziyaret edecegiz.” dedi.

Kaynak: İHA