Imar Düzenlemesi Ile Görenleri Kendine Hayran Birakacak

Trabzon’un Çaykara ilçesine bagli dogal güzellikleri ile dünyaca ünlü Uzungöl’ün eski görünümüne kavusmasi için baslatilan çalismalar sürüyor.

Imar Düzenlemesi Ile Görenleri Kendine Hayran Birakacak
Misafirlerini çam agaçlari ve yesilin bin bir tonunu barindiran örtüsüyle karsilayan turizm merkezinin son yillarda yogun yapilasma nedeniyle tepki çekmesi üzerine Uzungöl için Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan harekete geçildi. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin yogun ilgi gösterdigi Uzungöl’de Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin destekleriyle hazirlanan proje kapsaminda toplam 150 milyon TL bulan bir yatirim gerçeklestirilecek. Eskiyen yol, kaldirim, tretuvar, peyzaj, isiklandirma gibi alanlar onarilacagi proje kapsaminda Uzungöl’ün yillardir kanayan yarasi haline gelen otopark sorunu da ortadan kaldirilacak. Bin araç kapasiteli olarak yapilacak olan otopark yerin altinda dogal yapiya uygun bir sekilde insa edilecek.

Gölün etrafindaki çarpik yapilarin kaldirildigi önemli bir düzenleme projesini de hayata geçirecek olan Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Uzungöllü vatandaslarla görüserek imara uygun olmayan yapilarin kaldirilma sürecini yine imara aykiriliklari gidererek gerçeklestirecek.

2021 yilinda 800 binin üzerinde araç girisi oldu

Dik yamaçlari, muhtesem orman örtüsü, vadinin ortasinda bulunan ve yamaçlardan düsen kayalarin Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasiyla olusmus dogal göl görüntüsü ile gelen misafirlerini cezbeden Uzungöl’e 2021 yilinda 800 binin üzerinde araç girisi oldugunu belirtildi. Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, Uzungöl’de Büyüksehir Belediyesince otopark, çevre düzenlemesi alanlarinda yürütülen çalismalarin oldugunu dile getirdi. Vali Ustaoglu “Basta Körfez ülkeleri olmak üzere yurt içi ve yurt disindan yüz binlerce turist Uzungöl’ü ziyaret ediyor. Uzungöl bizim en gözde turizm merkezimiz. Basta Körfez ülkelerinden olmak üzere gerek yurt içi, gerek yurt disindan yüzbinlerce turistimizi agirlayan bir yerimiz. 2021 yili sonu itibariyle 800 binin üzerinde araç girisi olan bir yer. Yani bölgemizin en önemli turizm destinasyonu Uzungöl. Insallah bu yil orada imar düzenlemesi yapilacak. Çevre Bakanimizin ziyaretleri sirasinda açikladi orada otopark alanlariyla, rekreasyon alanlariyla Büyüksehir Belediyemiz üzerinden yürütülen bir takim çalismalar var onlarda bir taraftan devam edecek. Umudumuz bu yil bölgemizin en önemli turizm merkezi olan Uzungölümüzün vatandaslarimiza hizmet vermesi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA