Zelenskiy'den, Polonya'ya Hava Sahasi Tesekkürü

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nin hava sahasinin kapatilmasi talebine destek veren Polonya’ya tesekkür etti.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, 24 Subat tarihinde Rusya’nin ülkesine baslattigi askeri operasyonlara karsi birçok dünya basinina röportajlar vererek kamuoyu olusturmaya devam ediyor. Baskan Zelenskiy, Polonya basinina verdigi röportajda Rus saldirilarina deginerek, Polonya’nin ülkesine sagladigi destegin altini çizidi. Röportajinda Polonya halkina seslenen Zelenskiy, "Sevgili Polonyalilar, Zaten çok güçlü bir bagimiz oldugunu biliyorum. Bu kagit üzerinde degil, samimi bir bag. Politikacilarin sagladigi bir bag degil, içimizden gelen sicakligin neden oldugu bir bag. Insanlarimiza yakinligini bunu gösteriyor. Topraklarimiza gelen kötülüklere karsi Ukraynalilara gösterdiginiz yakinliktan" ifadelerini kullandi. Kendi topraklarindan ayrilan 1 buçuk milyon Ukraynalinin Polonya’da kendilerini evinde gibi hissettigini belirten Zelenskiy, "1 buçuk milyonda fazla Ukraynali, Polonyalilar tarafindan evlerindeymis gibi agirlaniyor. Çünkü Polonyalilar, Ukraynalilari kardesleri gibi agirladi" dedi.

"Polonya’nin, Ukrayna’nin özgürlügünü savunacagindan her zaman eminim"

Röportaji sirasinda, Polonya’ya en basindan beri güven duyduklarini belirten Zelenskiy, "Tüm dünya liderlerinin samimiyetinden emin degilim ama Polonya’nin, Ukrayna’nin özgürlügünü savunacagindan her zaman eminim. 24 Subat sabahi, Polonya’nin bize yardim edeceginden hiç süphem yoktu. Bunun için minnettarim. Polonya bizimle" ifadelerini kaydetti.

Ayrica Ukrayna’nin, NATO ve batili ülkelerden talep ettigi hava sahasinin kapanmasi talebine Polonya’nin olumlu yaklastigini hatirlatan Zelenskiy, "Bunda bir sonuca ulasacagimiza inaniyorum. Hepimizin umutla sonuca ihtiyaci var. Tanri isterse ve biz bu savasi kazanacagimizdan eminsek zaferimizi kardeslerimizle ilan edecegiz. Bu bizim ve sizin erdeminizdir. Bu bizim ve sizin özgürlük mücadelesidir. Bu büyük bir ulusun ortak tarihidir" dedi.

Kaynak: İHA