Selendi'de IHA1 Kursu Tamamlandi

Manisa’nin Selendi ilçesinde kaymakamlik tarafindan projelendirerek basvurusu yapilan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi destegiyle Zafer Kalkinma Ajansi tarafindan 2021 Yili Teknik Destek Egitim/Danismanlik Uygulama Programi çerçevesinde kabul edilen "Selendi IHA1 Egitimi" tamamlandi.

Selendi'de IHA1 Kursu Tamamlandi
Selendi Halk Egitim Merkezi Müdürlügü Konferans Salonunda Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi akademisyenleri Can Serkan Tuncay ve Dr. Tolga Sentürk tarafindan verilen Insansiz Hava Araci (IHA1) Pilotu Egitim kursu sona erdi. Sivil Havacilik Genel Müdürlügü (SHGM) yetkisi ve onayi dahilinde verilen IHA1 (Dron) egitimine çesitli kamu kurum ve kuruluslarinda görev yapan personeller, STK’lar ve basin mensubu 30 kursiyer katildi.

Teorik ve uygulamali olarak 5 gün boyunca devam eden SHGM onayli Insansiz Hava Araci -1 Pilot egitimini yapilan sinavla tamamlayan kursiyerlere Kula Kaymakami Kemal Duru, Selendi Kaymakami Ali Yildirim ve Belediye Baskan Yardimcisi Askin Akkoç ile birlikte Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Ögretim Üyesi Can Serkan Tuncay’in katilimi ile sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA