Bitlis'te Ögretmenevi Bahçesine Çig Düstü Açiklamasi 7 Araç Kara Gömüldü

Bitlis’te ögretmen evi bahçesinde bulunan 7 aracin üzerine çig düstü.

Bitlis'te Ögretmenevi Bahçesine Çig Düstü Açiklamasi 7 Araç Kara Gömüldü
Olumsuz hava kosullarinin etkisini sürdürdügü kentte gece saat 24.00 siralarinda Bitlis merkezde dag yamacinda bulunan ögretmen evi bahçesine çig düstü.

Kent genelinde günlerdir devam eden kar yagisi ve tipi hayati olumsuz yönde etkilerken gece saatlerinde ögretmen evinde kalan vatandaslar büyük bir gürültü ile uyandilar. Disariya çikan vatandaslar, araçlarini biraktiklari yerde degil de farkli bir yerde kar altinda gördüler.

Hemen Afet ve Acil Durum Bitlis Il Müdürlügü ve Bitlis Belediyesine durumu haber veren vatandaslar, is makinesi ve kendi imkanlari ile araçlarini kar altindan çikarmaya çalistilar.

Ögretmen evinde kalan vatandaslardan Fatih Kozan, gazetecilere yaptigi açiklamasinda çig düsmesi sonucu aracini karin altinda kaldigini gördügünü söyledi.

Kozan, “Büyük bir gürültü ile uyandik. Disari çiktigimizda araçlarin üzerine çigin düstügünü gördük. Park ettigimiz yerden diger tarafa gelip baska araçlari sikistirmis. Arkadaslar sag olsunlar yardim ediyorlar. AFAD buradaydi. Suan gerçekten zor durumdayiz. Ögretmen evinde kalan arkadaslar gelmisler yardim ediyorlar. Ama bireysel bir sekilde çalismayla çikarilacak gibi degil. Büyük bir çig yasadik. Hasarlarda büyük. Insallah ikinci bir çigi yasamayiz çünkü öyle bir durum söz konusuymus. Bizlerde bir an evvel buradan uzaklasmaya bakacagiz. Tetikteyiz bekliyoruz. Araçlarimizi kurtarmaya çalisiyoruz. Toplamda 7 araç burada çigla beraber birbirine girmis durumda. Olayda ölen ya da yaralanan olmadi” diye konustu.

Kaynak: İHA