Antalya Ile Mugla Karayolu 7 Saat Sonra Ulasima Açildi

Denizli’de 7 saat boyunca kapali olan Antalya-Mugla Karayolu, ekiplerinin yogun çalismasi sonucu çift yönlü trafige açildi. Bir çok kazanin meydana geldigi noktada, bazi sürücüler araçlarini yol kenarinda birakmak zorunda kaldi.

Antalya Ile Mugla Karayolu 7 Saat Sonra Ulasima Açildi


Ülke genelinde görülen kar, Denizli’de de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Cankurtaran mevkiinde yogun kar nedeniyle araçlarin yolda kalmasi sonucu yol trafige 7 saat boyunca kapandi. Yol kenarina araçlarini çeken tir ve otomobil sürücüleri yolun açilmasini beklerken, ekipler bir süre sadece otomobillerin zincir takarak geçmesine izin verdi. Bu süre zarfindan Denizli-Antalya ve Denizli-Mugla Karayolunda ise çok sayida trafik kazasi meydana geldi. Zincirli dahi yolu geçemeyecegini anlayan bazi sürücüler ise araçlarini yol kenarina çekerek beklemeye basladi.

Aradan geçen 7 saatlik zaman sonrasi ekipler kontrollü olarak yolu çift yönlü trafige açti. Bazi tir sürücülerinin ise halen daha yolda kaldigi ögrenildi. Gün boyu tuzlama çalismalarina devam eden ekipler, yollarin kapanmamasi için yogun çaba sarf ediyor.

“Yerler buz tuttu”

Kimyasal madde tasiyan ve 7 saattir yolda kalan tir soförü Üzeyir Sönmez; “Saat 18 - 19’dan bu yana buradayim. Görüyorsunuz halimizi, durumumuzu da açildi mi açilmadi mi oda belli degil, saatlerdir buradayiz. Buna yetkililerin bir el atmasi lazim. Karayollari tuzlama islemini gerçeklestirdi ama yeterli gelmedi galiba yerler buz tuttu ilerleyemiyoruz suanda gerçekten sikinti” dedi.



Burdur ili Gölhisar ilçesine yolculuk yapan sürücü Ahmet Demir ise, “Saat 19.00’dan bu yana bekliyoruz, kar lastigimiz var arabanin arkasinda zincirimizde var. Gerektiginde inip takacagiz. Herkes kurallara uysun, zincirini taksinlar, kar lastigini alsinlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA