Ukrayna Savunma Bakani Reznikov Açiklamasi 'Rusya, Provokasyon Için Belarus'u Vuracak'

Ukrayna Savunma Bakani Oleksiy Reznikov, Rus savas uçaklarinin provokasyon amaciyla Belarus topraklarina saldiri planladigini iddia ederek, “Rusya provokasyon için Belarus’u vuracak” dedi.

Ukrayna Savunma Bakani Reznikov Açiklamasi 'Rusya, Provokasyon Için Belarus'u Vuracak'
Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari sürerken Ukrayna Savunma Bakani Oleksiy Reznikov, Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait savas uçaklarinin Ukrayna-Belarus sinirina yakin mesafede yer alan bölgeleri vuracagini iddia etti. Bakan Reznikov yaptigi yazili açiklamada, “Ukrayna halkina sesleniyorum. Güvenilir ve teyit ettigimiz bilgilere göre Rus Isgal Kuvvetleri Komutanligi su anda bir dizi kanli provokasyon hazirliyor. Ukrayna-Belarus siniri yakininda yer alan Belarus Cumhuriyeti topraklarindaki çok sayida yerlesim yerini vurmaya hazirlaniyor. Öncelikle Belarus’un Brest kentine bagli Kopani ve Stolin bölgelerini vuracaklar” dedi.

Provokasyonun amacini Belarus’un Ukrayna’ya saldirisi olarak tarif eden Reznikov, “Provokasyonun amaci Belarus’un mevcut liderligini Ukrayna’ya karsi savasa zorlamaktir. Moskova seni kanla baglamaya çalisiyor. Ukrayna ordusunun Belarus’a karsi herhangi bir saldirgan eylem planlamadigini ve planlamayacagini garanti ederim” ifadelerini kullandi.

Bakan Reznikov ayrica Belarus’a seslenerek, “Savasin 15.günü itibariyle 12 binden fazla Rus askeri öldürüldü. Ülkenizin bu savasa dahil olmasina izin vermeyin. Sevdiklerinizin hayatlarini kurtarin. Kremlin’in Belarus’un gelecegini yok etmesine izin vermeyin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA