Rusya, Çernihiv'de Futbol Stadyumu Ve Kütüphaneyi Roketle Vurdu

Rus ordusunun Ukrayna’nin Çernihiv kentine saldirilari sirasinda bir futbol stadyumu ve kentin kütüphanesi roketle vuruldu.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Çernihiv kentinde futbol stadyumu ve kütüphane vuruldu. Ukrayna ordusuna bagli Çernihiv Bölgesel Askeri Idaresi Baskani Viaçeslav Chaus, Rus saldirilarinda kentin önemli sivil alanlarinin vuruldugunu aktararak, “Yuri Gagarain Stadyumu ve kent kütüphanesi stratejik askeri tesis mi? Çok aci verici ama siviller vuruluyor” dedi.

Çernihiv kentine bagli yerlesim alanlarina da büyük hasarlar verildigini belirten Chaus, “Hemen hemen her yerde sivil alanlar vuruluyor. Sadece stadyumlardan veya kütüphaneden bahsetmiyoruz. Okullar, hastaneler ve evler roketlerle vuruluyor” ifadelerini kullandi.

Kentin içme suyu sebekelerinin de saldirilar nedeniyle büyük hasar gördügünü söyleyen Chaus, “Çernihiv kentinin içme suyu hatlarinin neredeyse tamami vuruldu. Yakin zamanda büyük bir su kriziyle bas basa kalabiliriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA