Muharrem Ince, 6 Partiye Mersin'den Yüklendi

Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, ‘Güçlendirilmis Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ne imza atan 6 partiye İçel’den yüklendi. Metinde Atatürk, laiklik, Siyasi Partiler Kanunu, ön seçim gibi pek çok basligin olmadigina dikkat çeken Ince, “‘Aman burayi söylemeyeyim Temel Bey’i kizdirmayayim, Burayi söylemeyeyim Meral Hanim’i kizdirmayayim, burayi söylemeyeyim Ali Babacan’i kizdirmayayim, burayi söylemeyeyim Davutoglu’nu kizdirmayayim.’ Böyle bir pazarlik, biz yokuz bunun içinde” dedi.

Muharrem Ince, 6 Partiye Mersin'den Yüklendi
Memleket Partisi Genel Baskani Ince, partisinin İçel il binasinin açilisi ve bir dizi program çerçevesinde İçel’e geldi. Il binasinin açilisi öncesinde bir otelde basin toplantisi düzenleyen Muharrem Ince, gündeme dair degerlendirmelerde bulundu. Son dönemde akaryakita gelen zamlari elestiren Ince, ülkedeki sorunlarinin çözümünün Memleket Partisi oldugunu söyledi.

Memleket Partisi’nin daha bir yilini doldurmamis yeni bir parti olduguna isaret eden Ince, “Büyük iddialarla yola çiktik. Allah’in izni, milletin istegiyle önümüzdeki süreçte bu ülkeyi uçurumun basindan çekip alacagiz” diye konustu.

Gazetecilerin sorularini da yanitlayan Ince, 6 partinin imzaladigi ‘Güçlendirilmis Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ animsatilarak, önümüzdeki seçimde bu partilere katilip katilmayacagi sorusuna su yaniti verdi:

“Birincisi, önümüzdeki süreçte bir kere baskanlik yarisi olacak. Baska çaresi yok, anayasa öyle. Önümüzdeki süreçte cumhurbaskani adaylari yarisacak. Baska çaresi yok ki bunun. Baska türlü mümkün degil. Mevcut olan anayasa neyse ona göre yarisacaksiniz. Altili ekip, geçen gün bir metinde anlastilar. O metinde Atatürk yoktu, laiklik yoktu, cemaatler, tarikatlar ne olacak, yoktu, nükleer enerji yoktu. Pek çok baslik yoktu. Siyasi Partiler Kanunu yoktu. Ön seçim yoktu. Hiçbiri yoktu. Bunlar varsa biz yokuz. Atatürk’ü koyarlarsa, laikligi koyarlarsa, tarikatlarla ilgili ne yapacaklarini koyarlarsa Siyasi Partiler Kanununu koyarlarsa, genel baskan diktatörlügüne son verirlerse, gerçekten bu ülkede demokrasi istiyorlarsa biz de masaya geliriz, merak etmeyin. Ama bunu yaparlarsa geliriz. Öyle kaçak güresirlerse olmayiz. ‘Atatürk’ diyecekler, demezlerse olmaz. ‘Laiklik’ diyecekler, demezlerse olmaz. Tarikatlarla cemaatlerle egitime teslim edecekler mi etmeyecekler mi? ‘Aman burayi söylemeyeyim Temel Bey’i kizdirmayayim, burayi söylemeyeyim Meral Hanim’i kizdirmayayim, burayi söylemeyeyim Ali Babacan’i kizdirmayayim, burayi söylemeyeyim Davutoglu’nu kizdirmayayim.’ Böyle bir pazarlik, biz yokuz bunun içinde. Biz Erdogan’i göndermek istiyoruz ama ilkeli göndermek istiyoruz, ilkeli. Kaçak degil, yani HDP ile kapinin disinda görüsecekler, metinde Atatürk olmayacak, tarikatlara laf etmeyecekler. ‘Yeter ki, anlasalim metin üzerinde’. Parti tabanina sormayacaklar. Ne diye biz orada olalim ki? Biz ilkeli siyasetçiyiz. Biz yolumuza devam ediyoruz. Ne ’Cumhur’ ne ’Millet’ tek yol ’Memleket’ diyoruz.”
Kaynak: İHA