Lise Ögrencilerine 'Afet Ve Farkindalik' Egitimi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki lise ögrencilerini olusabilecek herhangi bir afete karsi bilinçlendirmek amaciyla “Afet ve Farkindalik’ egitimi düzenlendi.

Lise Ögrencilerine 'Afet Ve Farkindalik' Egitimi
Arama ve Kurtarma Dernegi (AKUT), Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ve Tatvan Belediyesi isbirligiyle Tatvan Fen Lisesi ögrencilerine “Afet ve Farkindalik” egitimi verildi.

Etkinlige Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, Tatvan Belediyesi Kültür ve Sosyal Isleri Müdürü Tekin Adlig, Fen Lisesi ögretmenleri ve yaklasik 100 ögrenci katildi.

Bitlis AKUT Baskani Fevzi Epözdemir tarafindan etkinlige katilim saglayanlara afet öncesinde, sirasinda ve sonrasinda yapilmasi gerekenler anlatildi.

Belediye Baskani Geylani, etkinlige katilan ögretmenlere deprem çantasi dagitirken, ögrencilere ise yardimci kaynak olarak deneme seti ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yazdigi ve 2021 yilinda yayin hayatina giren “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adli kitabi hediye etti. Etkinlik, AKUT egitmenleri tarafindan ögrencilere tahliye plani uygulandiktan sonra hatira fotografinin ardindan son buldu.

AKUT isbirliginde Deprem Haftasi’nda ilk yardim ve bilgilendirme çalismasi yaptiklarini belirten Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, “Bugün fen lisemizi ziyaret ettik. AKUT ile beraber baslattigimiz ilk yardim ve bilgilendirme çalismasini gerçeklestirdik. Ögrencilerimiz ile güzel sohbetlerimiz oldu. Fikir alisverisi yapip onlarla ilgili güzel projeler konustuk. Allah nasip ederse faaliyete geçirecegimiz projelerimiz olacak. 12’nci siniflarin üniversite sinavina destek amaçli deneme setleri hediye ettik. Cumhurbaskanimizin ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ adli kitabini da ögrencilerimize dagittik. Insallah faydalanirlar” dedi.

Fen lisesinde egitim gören ögrencilerin potansiyellerinin fazla oldugunu vurgulayan Geylani, “Insallah en kisa zamanda hedefledikleri güzel yerleri kazanacaklar. Tatvan’imiza güzel bir potansiyel kazandiracaklar. Burada egitim veren hocalarimizin özverili çalismalari ve gayretleri var. Nasip olursa bunlar Tatvan’imizin ilk ögrencileri olacaklar, bundan dolayi büyük bir sorumluluk yüklenmis durumdalar. AKUT ekibine ve degerli hocalarima çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Amaçlarinin muhtemel deprem ve dogal afetlerde gelecek nesilleri bilinçlendirmek oldugunu ifade eden AKUT Baskani Fevzi Epözdemir ise “AKUT ve AFAD olmak üzere Tatvan Fen Lisesinde eszamanli deprem tatbikati ile alakali bir çalisma gerçeklestirdik. Okul yönetimimiz ve idarecilerimiz ile beraber 12’nci siniflar ve okulun genelinde olmak üzere bir tahliye plani gerçeklestirecegiz. Amacimiz, her türlü deprem ve dogal afetlerde ögrencilerimizi deprem öncesi ve sonrasi yapilmasi gerekenler konusunda bilinçlendirmektir. Dogal afetler her ne kadar büyük olursa olsun hiçbir sey insanoglunun almis oldugu egitimlerden daha büyük olmayacagini animsattik. Bu tür egitimler her zaman hayati bir önem tasimaktadir. Bizler AKUT ailesi olarak her zaman bu tür egitimlere AFAD Genel Baskanligimizin bize vermis oldugu egitmen egitimi statüsünde gerçeklestirecegiz” seklinde konustu.

Etkinlige yaklasik 100 ögrencinin katildigini belirten Tatvan Fen Lisesi Müdür Yardimcisi Ercan Simsat da, “AKUT ailesi ve Tatvan Belediyesi isbirliginde burada bir egitim yapildi. Deprem Haftasi münasebetiyle çok güzel bir egitim oldu. Egitime yaklasik 100 ögrencimiz katildi.

Ögrencilerimizden çok olumlu dönütler de aldik. Kendilerine çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA