Irem'in Katil Zanlilarina Agirlastirilmis Müebbet Hapis

İçel’de 2019 yilinda evlerinin banyosunda kafasindan tabanca ile vurularak öldürülen 5 aylik hamile 17 yasindaki Irem B.’nin katil zanlisi oldugu iddia edilen aile üyesi 7 kisinin yargilanmasi tamamlandi. Mahkeme heyeti aile üyesi 5 kisiye agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verirken, anne ve amcaya beraat karari verdi. Ayrica mahkeme heyeti, tutuklu saniklara indirim uygulanmamasini kararlastirdi.

Irem'in Katil Zanlilarina Agirlastirilmis Müebbet Hapis
Davanin karar durusmasi 9’uncu Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmaya tutuklu bulunan anne Saadet B., baba Kasim B., agabeyler Vedat B., Mehmet Ali B.,

amca Mehmet Veyis B. ve Ibrahim B. ile taraf avukatlari katilirken, tutuksuz yargilanan amca Mehmet B. ise durusmaya katilmadi. Durusmada söz alan anne Saadet B., savcinin verdigi mütalaaya katilmadigini belirterek, "Benim cigerim yaniyor. Ben yüce adalete siginiyorum. Eger bir suçum varsa idama götürün ama benim suçum yok. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Baba Kasim B. ise üzerlerine bir oyun kuruldugunu söyleyerek, "22 aydir ayni baski altindayiz. Bir türlü kendimizi ifade edemiyoruz. Bir iddia ile koskoca bir aile perisan ediliyor. Biz töre saiki ile bu cinayeti isleyecek olsak Sanliurfa’da yapardik. Biz su anda magduruz. Acimizi yasamadik, yasatmadilar. Bu bir iftiradir, yalandir. Artik tahliyemizi istiyorum" diye konustu.

Agabey Mehmet Ali B. de suçlamalarin hiçbirini kabul etmediklerini ifade ederek, "Ben kardesimi öldürmedim. Emniyette verdigim ifadeyi kabul etmiyorum. Adalete güveniyorum ve inaniyorum. Islemedigimiz bir suçtan dolayi 2 yildir tutukluyuz" seklinde konustu.

Agabey Vedat B. ise mütalaayi kabul etmedigini söyleyerek, "Ben olayda hiçbir sekilde yönlendirme yapmadim. Ortada olmayan bir suç var. Biz böyle insanlar degiliz. O yüzden beraatimizi istiyorum" ifadelerini kullandi.

Amca Ibrahim B. de mütalaayi kabul etmediklerini ifade ederek, "Biz hiç kimse üzerinde baski kurmadim. Böyle bir sey mümkün degil. Ben de babayim. Böyle bir sey yapmadim. Adalete güveniyorum. 22 aydir ailece magduruz. Bizi bu duruma düsüren sadece bir iddiadir" dedi.

Amca Mehmet Veyis B. kendisinin olayla hiçbir ilgisinin olmadigini belirterek, tahliyesini talep eti.

Taraf avukatlarinin da savunma yaptigi durusmada, savci bir önceki durusmada verdigi mütalaayi tekrarladi.

Mahkeme heyeti ise agabey Mehmet Ali B.’yi ’kardese, çocuga, gebe oldugu bilinen kisiye karsi töre saikiyle öldürme’, baba Kasim B.’ye ’alt soya, çocuga, gebe oldugu bilinen kisinin ölümünü azmettirme’, agabey Vedat B. ile amcalar Mehmet Veyis B. ve Ibrahim B.’yi de ’cinayeti azmettirme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirdi. Heyet, anne Saadet B. ile amca Mehmet B.’nin de tahliyesine karar verirken, tutuklanan saniklarla ilgili indirim uygulanmamasini kararlastirdi.

Olay

7 Kasim 2019 tarihinde merkez Yenisehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Irem B., evlerinin banyosunda babasinin ruhsatsiz tabancasiyla basindan vurulmus halde bulundu. 5 aylik hamile genç kiz, kaldirildigi hastanede 1 gün sonra hayatini kaybetti. Sezaryenle dünyaya gelen bebegi ise 3 ay sonra öldü. Olayla ilgili ifadeleri alinan aile fertleri, genç kizin intihar ettigini iddia etti. Irem B.’nin cenazesi Sanliurfa’da topraga verdi.

Genç kizin ölümündeki süpheler üzerine özel ekip kurularak çalisma baslatildi. 7 ay boyunca yüzlerce kisi ile görüsen, kamera kayitlarini tek tek inceleyen ekipler, olayin cinayet oldugunu tespit etti. Cinayetle ilgili çalismasini tamamlayan özel ekip, safak operasyonuyla Sanliurfa’ya bagli Örencik köyünde yasayan agabey Mehmet Ali B., baba K.B., anne S.B., büyük agabey V.B., amcalar I.B., M.V.B. ve M.B.’yi gözaltina aldi. İçel’e getirilen sahislarin tek tek ifadeleri alindi. Ifadesinde aglayarak kardesini öldürdügünü itiraf eden Mehmet Ali B., olayi baba, anne ve amcalarinin baskisiyla yaptigini söyledi.

Diger süpheliler ise iddialari kabul etmedi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheliler, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA