Ercis'te Akademisyenler Yöneticilerle Bulustu

Van’in Ercis ilçesinde akademisyenler, okul yöneticileriyle bir araya geldi.

Ercis'te Akademisyenler Yöneticilerle Bulustu
Kaymakamligin konferans salonunda düzenlenen programda konusan Ilçe Milli Egitim Müdürü Yakup Alhan, kaymakamlik ve belediye destegiyle Yüzüncü Yil Üniversitesi Egitim Fakültesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün isbirliginde akademisyenlerle ögretmenlerin bulusmasini çok önemsediklerini söyledi.

Alhan, “Üniversite ile milli egitim çalisanlarinin bulusmasini önemsiyoruz. Özellikle hocalarimiza geldiklerinden dolayi tesekkür ediyoruz. Katilim saglayan kiymetli ögretmen ve yönetici arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Akademisyenlerden Doç. Dr. Hayati Çavus, ‘Z kusagi ne ister?’ konusunda açiklamalarda bulundu. Çavus, “Z kusagi ne ister ya da niye bir kusak çatismasi yasiyoruz. Bir kusagi anlamak aslinda bir dönemi anlamaktir. Bizde büyüklerimizle zaman zaman çatismalar yasadik. ‘Kimse beni anlamiyor’ diye. Hele ergenli zamanlarinda, ‘annem beni anlamiyor, babam beni dinlemiyor’ deriz. Evet hakli olan yanlarimiz vardi. Simdide çocuklarimiz ayni seyi bizim için söylüyor. Bizim problemlerimiz ya da yasadigimiz durum aslinda çok sikintili bir durum. Karsimizda bir teknoloji kusagi var. Gerçekten açiklama istiyorlar, problem çözmek istiyorlar” ifadelerini kullandi.

Prof. Dr. Muhammet Cevat Yildirim ise iletisim üzerine açiklamalarda bulunarak, “Bugün ki konumuz iletisim ve bana göre iletisim hem egitim için hem yönetim için basta gelmesi gereken kelimedir. Aslinda tilsim iletisimdedir. Siz bir topluma gittiginizde ilk tepkiniz çok önemlidir” diye konustu.

Konusmalarin ardindan yapilan plaket takdimi ve fotograf çekimiyle program son buldu.
Kaynak: İHA