150 Milyon Liralik Yatirimin Proje Ihalesi Tamamlandi

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde 150 milyon liralik yatirimla kurulmasi planlanan Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi için proje ihalesi düzenlendi.

150 Milyon Liralik Yatirimin Proje Ihalesi Tamamlandi
Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde kurulmasi planlanan Devrekani Tarima Dayali Ihtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi, 2022 yatirim programina alindi. yaklasik 150 milyon TL’lik yatirimla yapilmasi planlanan Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi için proje çizim ihalesi gerçeklestirildi.

Devrekani Belediyesinde gerçeklestirilen ihaleye 6 firma katildi.

Firmalarin tekliflerini alan Devrekani Belediyesi, yaptigi inceleme ve arastirmanin ardindan 740 bin lira ile en düsük teklifi veren mühendislik firmasiyla sözlesme imzaladi. Ihale sartnamesi geregi 5 ay içerisinde Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin projesi çizilerek Tarim ve Orman Bakanligina ulastirilmasi gerekiyor. Proje ihalesi onaylandiktan sonra Devrekani Tarima Dayali Ihtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi’ne sonbaharda ilk kazma vurularak çalismalara baslanilacagi belirtildi.

“Eylül ya da Ekim gibi ilk kazmayi vurmus olacagiz Insallah”

Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi porjesi ile ilgili bilgi veren Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, “Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Hayvancilik Bölgesi ile alakali bilindigi üzere 15 Ocak 2022 yilinda Resmi Gazete’de yayinlanarak 2022 yili Yatirim Programina Cumhurbaskanligi Strateji Baskanligi tarafindan alinmisti. Yatirim programina alinmasina müteakiben bizlerde mütesebbis heyet ve yönetim kurulu olarak Organize Sanayi Bölgesinin proje ihalesini gerçeklestirdik. Daha önceden proje ile alakali piyasa arastirmasinda rayiç bedel arastirmasini daha öncesinden yapmistik. Projenin yapimi için istekli firmalar arasinda ihale yaptik. Ihaleye toplam 6 firma katildi.

Bu firmalar Sanayi ve Ticaret Bakanligi tarafindan referansi olan firmalar. Bu firmalardan Sakarya eksenli çalisan ÜTOPYA Mühendislik en düsük teklifi verdigi için proje ihalemiz bu firmada kaldi. Ihale bedeli ise 740 bin lira tutarinda oldu. Insallah projelerimizi ÜTOPYA Mühendislige yaptiracagiz. Firma ile sözlesmemizi yaptik, mühendislik firmasini da önümüzdeki günlerde insallah Devrekani ilçemize agirlayacagiz ve ilçemizde incelemelerde bulunacagiz. 5 ay içerisinde projede bizim istedigim altyapiyla alakali olsun üstyapiyla alakali olsan bizlerin istedigi, üstyapi modül projeleri, genel yerlesim plani, içme suyu projesi, kullanma suyu projesi, elektrik projesi, internet projesi, parsel projesi, operasyon ve imar plani gibi bir paket halinde bizlere hazirlayacaklar" dedi.

"Bu projeler yapildiktan sonra Tarim ve Orman Bakanligina 5 ay içerisinde onaylatip daha sonra bizlere sunacaklar" ifadelerine yer veren Baskan Altikulaç, "Projenin onay islemleri bittikten sonra Tarim ve Orman Bakanligi Tarim Reform Genel Müdürlügü Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgeleri Daire Baskanligi tarafinca ihaleye çikartilip yapim ihalesine baslanacak. Öngörümüz sudur, tahminen 2022 yilinin Eylül ya da Ekim aylarinda bir aksilik olmazsa yapim ihalesi bitmis ve fiili olarak starti vermis olacagiz. Insallah bu aylarda kazmayi vurmus olacagiz. Daha önceki Organize Sanayi Bölgeleri ile alakali idare sartnameye baktigimizda 2 yil içerisinde de yapim isinin bitmesi öngörülüyor. Bununla ilgili çalismalarimiz araliksiz devam ediyor, insallah tez zamandi en kisa sürede burasini bitirerek hem ilçemize, hem bölgemize, hem Kastamonu’ya hem de ülkemize istihdam saglayan son derece modern bir Organize Sanayi Bölgesini kazandirmis olacagiz Insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA