Ukraynali Gelin Ailesini Görmek Için Gittigi Memleketinde Savasin Ortasinda Kaldi

Antalya’da yasayan Eray Güngör’ün Ukrayna’daki ailesini görmeye giden esi, Rusya ile Ukrayna arasinda baslayan savasta mahsur kaldi. Zor sartlar altinda kisa süreli görüntülü görüsme imkani bulan çift, bomba ve silah sesleri altinda sesli mesaj yöntemi ile haberlesiyor.

Ukraynali Gelin Ailesini Görmek Için Gittigi Memleketinde Savasin Ortasinda Kaldi
Antalya’da yasayan Eray Güngör (36), 6 yil önce bir otelde çalisirken Ukraynali Marianna Siline (30) ile tanisti. Ikili bir süre sonra evlenmeye karar vererek dünya evine girdi. Marianna Siline, 8 Subat tarihinde çalistigi otelde izin alarak esini de alip memleketi Ukrayna’ya gitti. Güngör 15 Subat günü islerinden ötürü esini ailesinin yaninda birakarak Antalya’ya geri döndü. Bir süre sonra ise Rusya’nin Ukrayna’ya operasyonu baslayinca bulundugu Harkov bölgesinden çikamadi. Evli çift internetin zaman zaman kesilmesinden ötürü güçlükle görüntülü görüsme sagliyorlar. Ikilinin ses kayitlarindaki görüsmelerinde ise bomba ve silah seslerinin oldugu görüldü.



"Bütün halk korkmus durumda"

Yasanilanlari anlatan Eray Güngör, “8 Subat tarihinde berber Ukrayna’ya gittim. Kayinpederim emekli polis oldugu için bir sikinti olmayacagini söyledi.

Esim bunun üzerine bir süre daha kalmaya karar verdi. Ben geri döndüm. Sürekli Rus birlikleri tarafindan baskin devam ediyor. Bütün halk korkmus durumda. Kimse evinden çikamiyor. Alisveris merkezleri kapali bulunuyor. Sansli olanlar ülke disina çikti. Rusya’ya sinir olan yerlerde bu mümkün degil. Buralar Rusya’nin kontrolü altinda bulunuyor” dedi.



"Esimin tren istasyonuna uzakligi 1.5 saat mesafede bulunuyor"

Esi ile görüsmeleri anlatan Güngör, “Daha çok fotograflar ve sesli mesajlar üzerinden konusmaya çalisiyoruz. Görüntülü görüsemiyoruz. Internet baglantisi yok. En sagliklisi sesli mesaj su anda. Ben esimin tahliye olmasi için basvurularda bulundum. Dün saat 15.00’da mesaj geldi, Harkov’dan bir trenin kalkacagini söylediler. Esimin tren istasyonuna uzakligi 1.5 saat mesafede bulunuyor. Oraya gitmesi mümkün degil. Eve hapis olmus durumda. Evde kalmayi tercih ediyor. Sürekli silah ve bomba sesleri var. Evin salonunda kaliyor. 4 Metrekare alanda yasamaya çalisiyor” diye konustu.

Öte yandan, Marianna Siline’nin esine zaman zaman gönderdigi videolarda caddede tanklarin ilerledigi, Ukraynali vatandaslarin ise Harkov’da gida kuyrugunda oldugu görüldü.

Kaynak: İHA