Ukrayna'dan Türkiye'ye Tahliye Edilen Anne Ve Çocuklari Ailesine Kavustu, Gözyaslari Sel Oldu

Ukrayna’dan Türkiye’ye tahliye edilen anne ve çocuklarinin ailesi ile kavusmasi sirasinda duygusal anlar yasandi.

Ukrayna'dan Türkiye'ye Tahliye Edilen Anne Ve Çocuklari Ailesine Kavustu, Gözyaslari Sel Oldu


Disisleri Bakanliginin Ukrayna hava sahasinin kapali olmasi nedeniyle kara yoluyla tahliye plani kapsaminda Romanya ve Bulgaristan’i geçerek Türkiye’ye ulasan aileler büyük sevinç yasiyor. Ukrayna’nin Harkov kentinde çocuklari ve kendisinin egitimi için bulunan anne ve çocuklari tahliye edilenler arasinda yer aldi. Hukuk Fakültesi 3. sinif ögrencisi anne Fatma Nur Esnemez (40), çocuklari Tip Fakültesi ögrencisi Burak Esnemez (23), Tip Fakültesi ögrencisi Yusuf Esnemez (20) ile Muhammed Esnemez (6), 2 gün süren tahliye operasyonu ile memleketleri Tokat’a dönüs yapti. Esi Mehmet Esnemez tarafindan sinir kapisinda karsilanan aile karayolu ile memleketleri Tokat’a ulasti. Behzat Caddesi’nde kizi Fatma Nur Esnemez ve torunlarinin karsilayan Alaattin Çaglar duygusal anlar yasadi. Baba kiz bir birilerine sarilarak bir süre gözyasi döktü.

"Tabutumuz gidecek diye düsünmüstük"

Anne Fatma Nur Esnemez , bölgeden sag salim tahliye edilmenin sevincini yasadiklarini dile getirerek, “Cumhurbaskanima çok tesekkür ediyorum. Minnettariz ona. Tahliyeleri duydugumuzda, Disisleri Bakanimiz Sayin Mevlüt Çavusoglu otobüs ayarlandigi söylenmisti. Biz hemen hazirliklara basladik. Gece elçilikten arandik. Saat 08.00’de otobüsün kalkacagi söylendi. Toplama merkezi vardi ve biz orada toplandik. Gittigimizde tabii çok farkli bir anda silah sesleri ve iptal olundu. Tekrar siginaklara gidecegimiz söylendi. Dedik ki biz artik herhalde tabutumuz gidecek diye düsünmüstük. Yani hiç aklimiza bile gelmemisti. Ama çok sükür elhamdülillah kavustuk ülkemize. Her sey çok güzel burada. Yani orayi hatirlamak açikçasi istemiyorum” dedi.



"Ukrayna’ya dönmeyi düsünmüyoruz, ülkemizde egitimimize devam etmek istiyoruz"

Ukrayna’da egitim hayatlarini birakarak ülkelerini dönmek durumunda kalan Esnemez, “Biz orada ögrenciyiz oglumla beraber oradaydik. Tekrar da Ukrayna’ya açikçasi dönmeyi düsünmüyoruz. Eger ki Cumhurbaskanimiz yine ayni bu sekilde bize sahip çikarsa egitimimize ülkemizde devam etmeyi istiyoruz. Ögrenciligimiz kendi memleketimizde, kendi ülkemizde olsun istiyoruz. Buna da yanitsiz kalacagina inanmiyorum. Çünkü biz orada da hiçbir zaman umudumuzu yitirmemistik. Ölümüz de olsa, cenazemiz de olsa ailemize ulastirilacak dedik yani. O bir vardi o. Gidecektik biz. Eninde sonunda gidecektik yani. Geldik de tahliyelerimiz de yapildi” diye konustu.



"Bomba sesleriyle uyandik"

Burak Esnemez ise çok zorlu bir süreç geçirdiklerini belirterek, “Harkov biliyorsunuz savunma sanayi yapilan bir sehir. Ilk önce ora hedef alindi. Biz de hani sabah bomba sesleriyle uyandik. Bizim için çok zor bir süreçti. Evde bebek annem, kardesim. Biz her zaman saglam durmaya çalistik Burada devletimiz bize çok yardimci oldu. Devletimize, bakanlarimiza, Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

"Yavrularima kavustum"

Alaattin Çaglar, torunlarina ve kizina kavustugu için mutlu oldugunu belirterek duygularini söyle dile getirdi: “Cumhurbaskanimiza, Disisleri Bakanimiza Tokat milletvekili Yücel Bulut’a çok tesekkür ederim. Bizzat Büyükelçiligi arayarak devreye girmistir. Bomba sesleriyle uyandik. Insallah orada kalan Türk kardeslerimi yavrularina, annelerine, babalarina kavusurlar. Ukraynali kardeslerimize de Allah yar ve yardimcilari olsun”
Kaynak: İHA