Türk Vatandaslarinin Ukrayna'dan Tahliyeleri Devam Ediyor

Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatin ardindan Ukrayna’da bulunan Türk vatandaslarinin tahliyeleri devam ediyor.

Türk Vatandaslarinin Ukrayna'dan Tahliyeleri Devam Ediyor


Rusya’nin Ukrayna topraklarina yönelik baslattigi askeri harekatin ardindan Ukrayna’da bulunan Türk vatandaslari, Polonya sinirina getirildi.

Polonya üzerinden Türkiye’ye gelecek olan vatandaslar, kalabalik gruplar halinde araçlarini bekledi. Ukrayna’dan Polonya sinirina getirilen Hasan Tunç isimli Türk vatandasi gözyaslari içinde yasadiklarini anlatti. Tunç, “Ukrayna Kiev’de çalisiyordum. Tam savasin ortasinda. Orada tüm Ukraynali ve Türk vatandaslari gibi herkes bir kaçis yolu aradi. Kaçis yolu çözüm yolu degil diye düsünüyorum ama yapacak baska da bir seyimiz kalmamisti. Bombalar yanimizda patlamaya basladi.

Savasin ilk gününde ben kalkip ise gidecektim. Birden bombalar patlamaya basladi.

Normal bir patlama zannettim çiktim, ancak 10 dakikalik yerden 8 saatte geri dönebildim. 1 günde tüm Kiev bosaltildi ve ben o gün halkin dayanismasini, öz güvenini gördüm” dedi.



Bir diger Türk vatandasi Hidayet Küçüksönmez, “Kiev’de ikamet ediyorum 8 aydir. Yeni bir firma kurulusu ile birlikte basladigimiz ticaret hayatimizi güzel bir isle taçlandirmak üzereyken bir anda Rusya-Ukrayna olaylari patlak vermeye basladi.

Bize Türkiye’den uyarilar verilmeye baslandi. Dediler ki, kisa zamanda orayi terk edin. Orasi sikintilar yasayacak. Fakat biz maddiyattan çok ülkeye güvendik. Son dakikaya kadar biz bu isin olmayacagina inandik. Burada kaldik. Biz evimizin 50 metre ilerisinde bir aracin tarandigini ve insanlarin öldügünü, yaralilarin oldugunu duyduk. Misafirlerimizle otururken hemen buradan ayrilmaya karar verdik” diye konustu.

Türk vatandasi Kürsat Tirpan ise Ukrayna’da yasadiklari ile ilgili, “Aslinda Japonya’da yasiyordum. Buraya bundan 4 ay önce ticaret amaçli gelmis bulunmaktayim. Güzel hayallerle buraya geldik ama en kisa zamanda da çöpe attik. Japonya’dan gelip burada böyle bir durumla karsilasmak beni de ailemi de yipratmis durumda. En çok üzüntü duydugum sey Ukrayna gibi bir ülkenin Rusya ile kardes bir ülke ile böyle seviyelere gelmesi. Tek istegim bundan sonra dünyada hiçbir ülkede böyle seylerin yasanmamasi. Ümit ederim ki Ukrayna’da en kisa zamanda eski günlerine kavusur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA