Türk Vatandaslarini Tasiyan Tahliye Treni Çernihiv'e Ulasti

Ukrayna’daki Türk vatandaslarini tahliye etmek için baskent Kiev’den kalkan tren Ukrayna’nin sinir kenti Çernihiv’e ulasmasinin ardindan otobüslerle Romanya’ya tahliye edildi.

Türk Vatandaslarini Tasiyan Tahliye Treni Çernihiv'e Ulasti
Türkiye, Ukrayna’daki vatandaslarinin tahliye edilmesi için baslattigi seferberlik devam ediyor. Ukrayna’da mahsur kalan Türk vatandaslarinin tahliyesi için Disisleri Bakanligi tarafindan koordine edilen tren baskent Kiev’den kalkarak Ukrayna’nin Romanya siniri yakinindaki Çernihiv’e ulasti. Trende Türk vatandaslarinin yani sira Türkiye’den yardim isteyen baska ülkelerin vatandaslari da oldugu görüldü.

Trenle Çernihiv’e gelen Türk vatandaslari otobüslerle Romanya’ya ardindan yurda getirilecek.

Kiev’den tahliye edilen Türk vatandasi, 24 saatte Kiev’den Çernivtsi’ye ulastiklarini ifade ederek, “Mutluyuz. Kurtulduk. Devletimize çok tesekkür ediyoruz. Bize sahip çiktilar” dedi.

Baska bir Türk vatandasi ise yaptigi açiklamada, “Sükürler olsun. Mutluyuz. Memleketimize dönecegiz” ifadelerini kullanirken, baska bir Türk vatandasi ise, “Sag olsun devletimiz Kiev otogarindan buraya kadar bizleri güvenli sekilde getirdi. Ama su anda buradayiz güvendeyiz bayragimizin altinda güvende hissediyoruz kendimizi” ifadelerini kullandi.

Trenden inen sivillerin birçogunun en zor zamanlarda bile hiçbir evcil hayvanini geride birakmadigi dikkat çekti.
Kaynak: İHA