Sirnak'ta 1 Mart Güvenlik Memurlari Günü Kutlandi

Havalimani Güvenlik Memurlari Derneginin 10. yil kutlamalari kapsaminda Sirnak’in Cizre ilçesinde düzenledigi 1 Mart Güvenlik Memurlari Günü cosku ile kutlandi.

Sirnak'ta 1 Mart Güvenlik Memurlari Günü Kutlandi
Ankara disinda ilk defa Sirnak’ta kutlanan ve Türkiye genelinde 55 Havalimanindan katilimin saglandigi 1 Mart Güvenlik Memurlari Günü, bir otelde düzenlenen coskulu program ile kutlandi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda konusan Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, güvenligi sifirlarin önündeki bire benzeterek, güvenlik var ise hem sosyal yasamda hem ekonomik sahada ve akla gelebilecek bütün alanlardaki faaliyetlerin önü açildigini söyledi.

Havacilik, sivil havacilik dünya ekonomisinde, dünya sosyal yasaminda vazgeçilmez ve büyük bir paya sahip olan bir alanda güvenligin ne kadar açik oldugu ortada oldugunu belirten Pehlivan, “2012 yilinda kurulan SIHAGÜVDER’in 1 Marti Güvenlik Memurlari günü olarak kutluyor olmasi ve ilk defa Ankara disinda böyle bir kutlamayi ilimizde gerçeklestirmesinden dolayi da duydugum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" dedi.

Dogu Anadolu, Güneydogu Anadolu içerisinde kadim bir sehir olan Sirnak ilinin 40 yila askin terörle mücadele sürecinde vatandaslarin eziyet çektigini ifade eden Vali Pehlivan, “Kötü günler, zorluklar, sikintilar yasandi. Ama sükürler olsun Cumhurbaskanimizin baskanliginda, bakanlarimizin ve basta güvenlik güçlerimizin Emniyetimizin, Jandarmamizin, Türk Silahli Kuvvetlerimizin, Mehmetçigimizin ve güvenlik korucularimizin müsterek gayreti ile güvenlik ve huzur ortamini yakalamis durumdayiz. Her geçen gün çok daha güvenli, çok daha huzurlu günlere dogru hizla yol aliyoruz. Tabi güvenlik saglandikça ,huzur ortami saglandikça da her alanda faaliyet çesitliligimizde artiyor. Hem kamu yatirimlari hizli artiyor hem de bir yandan da sosyokültürel faaliyetler, spor faaliyetleri, organizasyonlar iste bugün oldugu gibi ulusal nitelik tasiyan derneklerimizin sivil toplum teskilatlarimizin faaliyetleri de artik ilimizde yapilmaya baslaniyor. Inaniyorum ki bundan sonrada artarak devam edecek. Bizde il olarak ilçelerimizle birlikte ev sahipligi yapmaktan bugün oldugu gibi bundan sonra da mutluluk ve gurur duyacagiz” diye konustu.

1 Mart Havalimanlari Güvenlik Memurlari Gününün sektöre ve Hz. Nuh’un mübarek sehri Sirnak’a hayirli olmasini dileyen SIHAGÜVDER Yönetim Kurulu Baskani Cem Uysalli, “Ülkemiz sivil havacilik güvenligi 1990’li yillarin basina kadar genel kolluk kuvvetlerimizin marifetiyle yürütülmekteydi. Dünya’da yasanan degisim ve günün ihtiyaçlari dogrultusunda her sektörde yasandigi gibi kurumumuzda ilk defa 1 Mart 1996 yilinda Koruma ve Güvenlik Memuru istihdam etmeye basladi.

2001 yilina kadar süren bu istihdam süreci yine isletme yönetimlerinde yasanan degisime paralel olarak, hizmet satin alma güzel güvenlik görevlisi istihdam edilmeye baslamasiyla son bulmustur" seklinde konustu.

Programa Sirnak Milletvekili Rizgin Birlik, Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan, Il Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Murat Bozkurt, Cizre Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Mehmet Tunç, Idil Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Refik Özsoy, SIHAGÜVDER Dernek Baskani Cem Uysalli, Güvenlik Is Sendikasi Genel Baskani Ömer Çagirci, Türk Ulasim Sen Sendikasi Genel Baskani Mustafa Nurullah Albayrak, DHMI Genel Müdür Yardimcisi Erhan Ümit Ekinci, oda baskanlari, STK Temsilcileri ve 55 havalimanindan gelen güvenlik görevlileri temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA