Rusya Açiklamasi 'Azak Denizi Kiyilarinda Kontrol Tamamen Saglandi'

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov, Ukrayna’daki operasyonlara dair son durumu aktararak, “Azak Denizi kiyilarinda kontrol tamamen saglandi" dedi.

Rusya Açiklamasi 'Azak Denizi Kiyilarinda Kontrol Tamamen Saglandi'


Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatin ardindan saldirilar devam ederken, Rusya Savunma Bakanligi operasyonlara iliskin son durumu kamuoyu ile paylasti. Rusya Savunma Bakani Igor Konasenkov, Rus ordusunun ilerleyisi hakkinda, “Azak Denizi kiyilarinda kontrol tamamen saglandi. Bugünden itibaren Ukrayna Silahli Kuvvetleri’nin, Azak Denizi’ne çikisi tamamen engellendi. Rusya Federasyonu Silahli Kuvvetleri’nin destegiyle Luhansk Halk Cumhuriyeti birlikleri operasyonun basindan beri 61 kilometre derinlige kadar ilerledi. Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin son 1 gün içinde ilerleyisi 19 kilometreyi buldu" dedi.



Rus ordusu tarafindan uzun menzilli ve deniz tabanli füzelerin kullanildigini belirten Konasenkov, "1 Mart’ta, Rusya Federasyonu Silahli Kuvvetleri, uzun menzilli hava ve deniz tabanli yüksek hassasiyetli silahlarla bir saldiri gerçeklestirdi. 2 havaalani ve 3 radar hava savunma radar merkezi vuruldu. Rusya Federasyonu Silahli Kuvvetleri toplamda Ukrayna’nin bin 325 askeri altyapisini imha etti. Bunlardan Ukrayna Silahli Kuvvetleri’ne ait 43 kontrol merkezi ve iletisim merkezi, 395 tank ve diger zirhli araçlari, 59 çoklu roketatar, 179 havan topu ve topçu sistemleri, 286 askeri özel araç imha edildi" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA