Prof. Dr. Tozlu Son Yolculuguna Ugurlandi

Covid-19’a yenik düserek hayatini kaybeden Türkiye’de felsefe alaninda taninan isim Prof. Dr. Necmettin Tozlu son yolculuguna ugurlandi.

Prof. Dr. Tozlu Son Yolculuguna Ugurlandi
Covid-19 tedavisi gördügü Sakarya’da hayatini kaybeden, Bayburt Üniversitesinde Egitim Fakültesi Dekanligi, Rektör Yardimciligi, Rektör Danismanligi görevlerinde bulunan ve buradan emekli olan, Türkiye’de felsefe alaninda taninan isim 4 çocuk babasi Prof. Dr. Necmettin Tozlu Bâbertî Külliyesi Mustafa Köseoglu Camisinde kilinan cenaze namazinin ardindan, vasiyeti üzerine Bayburt Asri Mezarligi’na defnedildi.

Cenaze namazina Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi akademisyenleri, kurum amirleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

‘Prof. Dr Necmettin Tozlu kimdir?’

1945 yilinda Gümüshane’nin Kocayokus köyünde dünyaya gelen Tozlu, Ilkokulu Kale’de, orta ve lise egitimini Gümüshane’de bitirdikten sonra, Ankara Yüksek Ögretmen Okulu Egitim Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne Pedagoji Asistani olarak girdi. Ismail Hakki Baltacioglu’nun Egitim Sistemi Üzerindeki arastirmasiyla doktorasini verdi. Michigan Üniversitesinde arastirma ve incelemelerde bulundu. Egitim Felsefesi Anabilim Dalinda Doçent unvanini aldi. Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Egitim Bilimleri Bölümü Baskani ve ayni üniversitede Profesörlüge yükseldi. Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Egitim Bilimleri Bölüm Baskani olarak görev yapti.

“Egitime Giris”, “Egitim Felsefesi”, “Kültür ve Egitim Tarihimizde Yabanci Okullar”, “Orta Ögrenimde Ögrenci Basarisinin Degerlendirilmesi”, “Egitim Problemlerimiz Üzerinde Düsünceler” konularinda eserler yazdi.

Bayburt Üniversitesinde Egitim Fakültesi Dekanligi, Rektör Yardimciligi ve Rektör Danismanligi görevlerinde bulunduktan sonra emekli olan 4 çocuk babasi Tozlu iyi derecede Ingilizce biliyordu.
Kaynak: İHA