Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskan Adayi Alp Basinla Bulustu

Kars ili Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi adayi Eren Alp, kentte görev yapan yerel ve ulusal basinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Damizlik Sigir Yetistiricileri Birligi Baskan Adayi Alp Basinla Bulustu
Bir kafada düzenlenen toplantida basin mensuplariyla bir araya gelen Alp, 25 Mart’ta yapilacak olan Kars ili Damizlik Sigir Yetistiricileri Baskanligi seçimleri öncesinde projelerini anlatti. Üreticilerin destegini istedigini istedi.

Kars’in hayvancilikta Türkiye’de 5. Sirada olduguna dikkat çeken Alp, “Bu çok ciddi bir rakamdir. Demek ki üretimde iyi bir yerdeyiz ama sadece üretmekle yetinmemeliyiz. Damizlik sigir yetistiricileri birliklerinin en temel esasi ana hükümlerinde de yer aldigi gibi ’Hayvan tespitlerinin gelistirilmesi, islahi, yayginlastirilmasi, pazarlanmasi’ peki simdi biz damizlik birligi olarak ne kadar bu isin içindeyiz? Bu saydigim seyleri ne kadar yapabildik veya damizlik sigir yetistiricileri birligi üyelerinin sayisi her geçen gün neden biraz daha azaliyor? Bu is sadece üye aidati toplamakla olmuyor. Üyeler adeta birlige küserek üyeliklerini iptal ettiriyor” dedi.

Seçildigi takdirde hayvanciligi hak ettigi yere tasiyacaklarini ifade eden baskan adayi Eren Alp, “Simdi birlik daha cazip bir hale gelmeli ki üyeler Tarim Il Müdürlügü’nden önce yüzünü birlige dönebilsin. Ayni destegi devletten aldigina göre birlige üye olmasinin bir anlami kalmiyor. Kars su anda tam anlamiyla bir süt entegre tesisi yok. Türkiye ortalamasina baktiginiz zaman en ucuz süt Kars’ta. Biz damizlik birligi olarak süt fiyatlari konusunda bir çalisma yapamiyorsak, o zaman biz ne için variz” diye konustu.

Daha sonra basin mensuplarinin sorularini da yanitlayan Alp, Kars hayvanciligini önemli bir ivme kazandiracaklarini da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA