Baskan Vergili, Avrupa Yerel Yönetimler Meclisi'nin Türkiye Raporunu Degerlendirdi

Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, Avrupa Yerel Yönetimler Meclisi için yaptigi konusmada, yapilan denetimlerden rahatsiz olmadiklarini, bu denetimler sayesinde büyük problemlerin engellendigini belirtti.

Baskan Vergili, Avrupa Yerel Yönetimler Meclisi'nin Türkiye Raporunu Degerlendirdi
Avrupa Yerel Yönetimler Meclisi’nin Türkiye raporu ile ilgili konusma yapan Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, “Türkiye ile ilgili hazirlanan rapor mükemmel bir rapor. Bütün ince noktalar akademisyenlerle ve yetkili kisilerle görüsülerek, gelirlere, belediye paylarina kadar tespit edilmis. Bir yerel yöneticinin sahip olabilecegi tüm bilgiler raporda mevcut” dedi.

Türkiye’de de es baskanlik sistemi olmamasina ragmen raporda ‘es baskanlar görevden alindi’ cümlesinin yer almasini ilginç karsiladigini belirten Vergili, “Fakat raporun içerisinde söyle bir cümle görüyorum. Avrupa’nin birçok ülkesinde es baskanlik sistemi yok. Türkiye’de de es baskanlik sistemi olmamasina ragmen raporda ‘es baskanlar görevden alindi’ cümlesi yer almakta. Raportörler kendilerini zorunlu hissediyorlar. Böyle bir sistemin Türkiye’de olmadigini kendileri Türkiye’deki vatandaslardan daha iyi biliyor” diye konustu.



“Belediyemizdeki büyük problemleri engellemis olduk”

“Rüsvetin, iltimasin engellenmesi ve denetlenmesiyle ilgili konular bugüne kadar konseyde defalarca görülmüstür” diyen Vergili, “Türkiye’de su anda rüsvetin, iltimasin ve yolsuzlugun olmamasi ile ilgili düzenleme yapiliyor. Su anda iktidar partisi ile birlikte hareket etsek bile, 2016 yilindan önce Cumhuriyet Halk Partisi’nden daha sert muhalefet eden bir partiydik. Bende 2009 yilindan beri belediye baskaniyim. Bu denetimlerin hiçbirisinden rahatsiz olmadim. Bu denetimler sayesinde belki de belediyemizdeki büyük problemleri engellemis olduk” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA