Telefon Dolandiricilari Yarim Saatte 90 Bin Lirasini Çarpti

Mugla’nin Marmaris ilçesinde bir marangoz kendisini arayan dolandiricilara 90 bin lira kaptirdi, 100 bin lirayi daha yatiracakken yunus polisleri tarafindan müdahale edilerek, parayi yatirmasi engellendi.

Telefon Dolandiricilari Yarim Saatte 90 Bin Lirasini Çarpti
Aksam saatlerinde bir vatandasin Mugla 112 Acil Çagri Merkezini arayarak uzaktan izledigi kisinin dolandirildigindan süphelendigini belirtmesi ve Orgeneral Mustafa Muglali Caddesi üzerindeki bankamatiklerin önünde oldugunu belirtmesi üzerine motosikletli yunus polislerinin olay yerine gitmesi ile gerçek ortaya çikti.

42 yasindaki marangoz M.G.’nin yan tarafindaki bankamatikte sira bekleyen bir sahsin dikkati daha fazla dolandirilmasinin önüne geçti. Vatandas Mugla 112 Acil Çagri merkezine bankamatiklerdeki bir kisinin dolandirilmis olabileceginden süphelendigini, panik halinde oldugunu belirtince motorize polis ekipleri hemen belirtilen adrese geldi. Ihbarda bulunan kisi polisleri yönlendirerek bankamatik önünde para yatirmaya çalisan sahsi gösterdi.

Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli polisler, bankamatik önüne gelerek para yatirmaya çalisan ve panik halindeki kisiyi hemen islemi durdurmasi yönünde uyardi. Islemi durdurarak bankamatik önünden uzaklasan kisi ile yapilan görüsmede ilçede marangozluk yapan M.G. oldugu belirlendi.

Polis, M.G. ile görüserek dolandirilabilecegini söyledi.

Yapilan ilk incelemelerde marangozun telefon ile dolandirildigi belirlendi. Polis marangoz ile yaptigi görüsmesinde, 25 dakika içinde özel bir bankanin bankamatiginden önce 49 bin lira, 9 bin lira, 30 bin lira ve en son 2 bin lira olmak üzere 4 defa havale islemi yapip toplam 90 bin lira yatirdigi belirlendi. Kredi çekerek cebine koydugu 100 bin lirayi da havale yapacakken durdurulan M.G. polislerin kendileri ile konusmasinin ardindan dolandirildigini anlayarak isyan etti.

M.G., “Bugün aksam siralarinda beni ve esimi cep telefonundan arayip ’kimlik bilgilerinize ulastilar’ dediler. Beni önce emniyete çagirdilar. Giderken bir kisi arayip bassavci oldugunu kimligimin terör örgütlerinin eline geçtigini, 200 bin lira çikarmam gerektigi söylendi. Hemen geri dönüp bankamatige gittim. Bu sirada bir kisi arayip polis oldugunu söyledi.

Ben de sizlere güvenmiyorum dedigimde ’nasil güvenmezsin evine polis gönderdik daha nasil inanacaksin’ dedi.

Yatirdigim paranin hepsi kredi. 4 defa art ardina bankamatikten para yatirdim. Evime kadar birileri geldi ne yapacagim ben simdi tüm bu paralar krediydi çalisayim durayim bakalim ödemek için” dedi.

Magdur vatandas M.G. özel bankayi yatirilan paranin durdurulmasi için telefon ile aradi ancak basarili olamadi. Parasini kurtarmak için hem polisler ile hem de banka ile görüsmeye çalisan magduru dolandiricilar farkli numaralardan aramaya devam ettiler.

Olay yerine gelen ekip otosuyla Ilçe Asayis Büro Amirligi’ne götürülen marangoz, kendisini dolandiran kisi veya kisilerden sikayetçi oldu. Polis yetkilileri nöbetçi savci ile görüserek paranin havale edilmemesi için seferber oldu.
Kaynak: İHA