OYAK Yatirim, Finansal Sonuçlarini Açikladi

Geçtigimiz sene haziran ayinda halka arz sürecini 526 milyon TL olarak gerçeklestirerek basariyla tamamlayan OYAK Yatirim Menkul Degerler A.S. (OYYAT), 2021 yil sonu finansal sonuçlarini açikladi. Sirketin Kamuoyu Aydinlatma Platformu’na (KAP) yaptigi açiklamada, OYAK Yatirim’in konsolide ana ortakliga düsen net kâri geçen yila oranla yüzde 185 artisla 402,6 milyon TL oldu. Özkaynak karliligini yüzde 68,9’a çikaran OYAK Yatirim, 2021 yili sonunda özkaynagini da toplamda 858,4 milyon TL’ye ulastirdi.

OYAK Yatirim, Finansal Sonuçlarini Açikladi
OYAK Yatirim son dönemlerde yapmis oldugu is birlikleri ve basarili halka arzlarla kurumsal finansman ve aracilik komisyon gelirlerini de artirdi. Konsolide net kârini son 5 yilda 3 bin 726 kat artirarak, 2021 sonunda 402,6 milyon TL’ye ulastiran OYAK Yatirim Menkul Degerler A.S., güçlü büyümesini sürdürmeye devam etti. Sirketin yil sonu mali sonuçlarini degerlendiren OYAK Yatirim Genel Müdürü Erkan Ünal, “Köklü geçmisimiz, tecrübemiz ve OYAK’in çizdigi vizyondan aldigimiz güçle, her sene artan is birliklerimiz ve çesitlenen ürünlerimizle ciddi bir sürdürülebilir büyüme saglamis olduk” dedi.

OYAK Yatirim’in özkaynak karliligini yüzde 68,9’a çikardigini belirten Ünal, 2021 yil sonu finansal sonuçlarina göre sirket, konsolide ana ortakliga düsen net kârini geçen yila oranla yüzde 185 artisla 402,6 milyon TL’ye yükseltirken, özkaynaklarini da 858,4 milyon TL’ye ulastirdigini kaydetti.

Sektör dinamiklerini ve taleplerini yakindan takip ederek müsterilerimize oldukça genis bir yelpazede nitelikli hizmetler sunmak için çalistiklarini söyleyen Ünal, “Bu basarili sonucun yatirimcilarimiza, çalisanlarimiza ve tüm paydaslarimiza hayirli olmasini dilerim” dedi.

Ünal: “Yatirimlar ve is birlikleri ile güçlü büyümemizi sürdürdük”

2021 yili basinda OYAK Portföy Girisim Sermayesi Yatirim Fonu ile Türkiye’nin ilk elektronik para lisansi alan fintek sirketlerinden Birlesik Ödeme’ye yatirim yaptiklarini kaydeden Ünal, Birlesik Ödeme’nin ödenmis sermayesini 88 milyon 945 bin TL’ye çikararak Türkiye’nin ödenmis sermayesi en yüksek elektronik para sirketi oldugunu söyledi.

Ünal, “Yenilikçi ve katma deger üreten girisimlere yatirim yapiyor, sürekli ve hizla degisen küresel pazarlarda kendilerini gösterebilecekleri kurumsal kimlik kazanmalarina yardimci oluyoruz. Bir yandan girisimci ve yenilikçi ruhun sürekliligini saglamaya çalisirken, bir yandan da global rekabet içerisinde öne çikabilecek, fark yaratabilecek vizyona sahip bir yapi olusturduk.” diye konustu.

OYAK Grup Sigorta ve Reasürans Brokerligi’nin de Lloyd’s brokeri unvani ile 2021 yilindan baslayarak Londra’dan sagladigi çözümler ile uluslararasi arenadaki yerini saglamlastirmaya devam ettigini söyleyen Ünal, “Ulastigi prim hacmi ile Türkiye ‘de faaliyet gösteren 100’den fazla küresel ve yerel sigorta brokerleri arasinda ilk 5’te yer alan OYAK Grup Sigorta, bugüne kadar çesitli sektörlerden kurumsal müsterilerine sundugu küresel reasürans çözümlerini, artik Türkiye sigorta pazarinda faaliyet gösteren sigorta sirketlerinin de hizmetine sunacak” dedi.

Ünal sözlerine, OYAK Yatirim’in yüzde 100 istiraki olan OYAK Portföy’ün yönettigi portföy büyüklügünün de 5 yilda 133 kat artarak 2021 yili sonu itibariyla 7 milyar lirayi astigini ekledi.

Yil boyunca çok degerli is birliklerine de imza attiklarini belirten Ünal, “Bu yil basinda Pratik Analiz portali ile müsterilerimizin yurt içi piyasalardaki tüm hisse senetlerinin temel ve teknik analizini kolaylikla yapabilmelerini sagladik. Ardindan da OYAK Portföy ile birlikte yeni gelistirdigimiz “Pratik Öneri” uygulamasi ile yatirimcilara temel analiz verileri ile beraber kapsamli bir “sentiment” analizi sunmaya basladik. Hizmet ve ürün yelpazemizi 2022’de de arttirmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA