Kadin Dostu Baskan Atay'dan Anlamli Tören

Efeler Belediyesi, kadinlar için sosyal, ekonomik ve siyasal alanda yaptiklari çalismalarla öne çikan is dünyasi temsilcileri ve sivil toplum kuruluslari için ödül töreni düzenledi.

Kadin Dostu Baskan Atay'dan Anlamli Tören


Çalismalarinda ve hayata geçirdigi projelerde uyguladigi pozitif ayrimci tutum nedeniyle ’Kadin Dostu Baskan’ olarak anilan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, kadin istihdaminda farkindalik olusturacak bir etkinlige imza atti. Efeler Belediyesi, kadinlari sosyal, ekonomik ve siyasal alanda güçlendirmek için çalisan sivil toplum kuruluslari ve 2021 yilinda ’erkek meslegi’ olarak görülen islerde kadin çalisanlari istihdam eden girisimciler için ödül töreni düzenledi.

Nevzat Biçer Nikâh ve Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, esi Günes Atay, IYI Parti Aydin Il Baskani Recep Taner, IYI Parti Efeler Ilçe Baskani ve Efeler Belediye Meclis Üyesi Ilhan Adiyaman, Efeler Belediyesi meclis üyeleri, kadin derneklerinin ve vakiflarinin temsilcileri, diger sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, oda baskanlari, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.



Efeler Belediyesi’nin hizmetlerini özel bir sirketin ’Eteklerden Zirvelere’ isimli kadin temali sosyal sorumluluk projesini anlatan videolar sinevizyon gösterisiyle konuklara sunuldu. Törene katilanlarin izlerken duygusal anlar yasadigi sinevizyon gösterisinin ardindan konusma yapan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, Efeler ilçesinde kadin nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduguna dikkati çekti. Baskan Atay sayisal fazlaliktan çok kadinlarin nitelikli ve kaliteli bir yasam sürebilmelerine önem verdiklerini belirtti.



"Hanimevi açmadigimiz mahalle kalmayacak"

Görev yaptigi süre içinde kadinlar için her türlü hizmeti yapmaya söz verdigini ve bu sözünü tutmak için çalistigini söyleyen Baskan Atay, söyle konustu:

“Merkez Yeniköy Mahallesi’ndeki kadinlarin durumu seçim çalismalarimizda beni çok etkiledi. Seçim konusmasi yaparken beni ayakta dinlemislerdi. Sandalye götürdük, oturmamayi tercih ettiler. Konusmamdan sonra yanlarina gidip tesekkür ettim ve onlara seçildigim takdirde taleplerini sordum. Bir araya gelerek vakit geçirebilecekleri, sosyallesebilecekleri bir park istediler. Ilk yaptigimiz hizmet Merkez Yeniköy Mahallesi’nde ‘Kadin Parki’ni yapmak oldu. Ikinci yaptigimiz hizmet ise gündüz bakimeviydi. Kadinlarin özgürlesmesi için, toplumda kendilerine bir alan yaratabilmeleri için çocuklarinin Efeler Belediyesi bünyesindeki gündüz bakimevinde güvenli bir sekilde bakilmalarini sagladik. Hanimevleri ve kitap kafeler açtik. Kadinlarin sosyallesebilecekleri, çay-kahve içip soluklanabilecekleri, kendileri için özel olan günler düzenleyip keyifle vakit geçirebilecekleri yerler oldu hanimevleri. Kitap Kafe’nin de yakin zamanda 4’üncüsünü açacagiz. Bir yil içinde Kitap Kafe ve Hanimevi olmayan hiçbir mahallemiz olmayacak.”

Kadinlarin çalisacagi fabrika için tarih verdi

Kadinlarin çalisacagi fabrikanin açilis tarihini açiklayan Atay, “16 Mart’ta da açilisini yapacagimiz bir fabrikamiz var. Bu fabrikamizin özelligi Türkiye’de ilk kez sadece kadinlarin çalisacagi bir fabrika olmasi. Ülkemizde en kaliteli enginarin yetistigi ilçemizde Efeler Cumhuriyet Gida Fabrikasi’ni açacagiz, kadin çalisanlarimiz bu ürünleri isleyerek katma deger olusturacak. Kadinlarin basaramayacaklari hiçbir sey yok ve onlar her seye layik. Size minnet borçluyuz. Bu ülke sizin dirençli gayretleriniz sayesinde ulusal Kurtulus Savasi’ni kazandi. Kadinlarin üretmeleri, özgüven kazanmalari gerekiyor. Ürettiginiz süre güçlü olacaksiniz. Sizler güçlü, mutlu olursaniz aile mutlu olur, toplum mutlu olur. Efeler Belediyesi olarak kadinlar için her seyi yapmaya haziriz" diye konustu.



Konusmasinin ardindan Baskan Atay, toplumdaki yanlis algilari yikmak için ’erkek meslegi’ olarak görülen islerde kadin personel istihdam eden sirketin Yönetim Kurulu Baskani Yüksel Tuncer’e ve kadinlari sosyal, ekonomik, siyasal alanda güçlendirmek için çalisan kadin sivil toplum kurulusu temsilcileri; Türk Kadinlar Konseyi Dernegi Aydin Subesi Baskani Esen Serter, Kadin Koruma Dernegi Baskani Habibe Gürer, Türk Kadinlar Birligi Baskani Saadet Kavasgil, Aydin Girisimci Kadinlar Dernegi Baskani Senem Bircan, Aydin Is Kadinlari Dernegi Baskani Belgin Çekmen Altay, Aydin Kadin Efeler Dernegi Baskani Gülsevil Gürsoy Ergünoglu, Aktif Emekli Kadinlar Dernegi Aydin Sube Baskani Nazan Sarierler ve Türk Kadinlar Konseyi Efeler Sube Baskani Tülay Atigan’a tesekkür plaketi verdi. Günes Atay da plaket alan isimlere çiçek takdim etti.

Projeyi anlatti

Ödül alan is insani Yüksel Tuncer, konusmasinda ’Eteklerden Zirvelere’ projesinin nasil olustugu ile ilgili bilgi verdi. Tuncer, “Böyle bir organizasyonu sagladigi için Efeler Belediye Baskanimiz Mehmet Fatih Atay’a içten tesekkür ediyorum. Bu projeleri üretmek için insanin ruhu olmasi lazim. Bu proje bir aksam belgesel izlerken üretildi. ABD’deki maden ocaginda kadinlarin kamyon kullandigini görünce üç-dört saat bu projeyi kurguladim. Hemen projeyi konusmak için toplanti yaptik. Erkek kamyon soförü bulamazken kadin kamyon soförü nasil bulacagimizi düsündük. Muhtarlarla bir araya geldik, reklamlar verdik. Müracaatlarin hepsini kabul ettik ve kadin çalisanlarimizin bu isin altindan nasil kalkabileceklerini göstermis olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA