Türkiye'den MOSSAD'a Bilgi Sizdirdiklari Öne Sürülen Saniklarin Yargilanmasina Yarin Devam Edilecek

Türkiye’de Israil istihbarat servisi MOSSAD ile baglantili olduklari ve Israil için önemli bilgiyle belgeleri elde ettikleri iddia edilen 16 sanigin 20 yila kadar hapis istemiyle yargilandiklari davanin görülmesine yarin devam edilecek.

Türkiye'den MOSSAD'a Bilgi Sizdirdiklari Öne Sürülen Saniklarin Yargilanmasina Yarin Devam Edilecek
Türkiye’de Israil istihbarat servisi MOSSAD ile baglantili olduklari ve Israil için önemli bilgiyle belgeleri elde ettikleri iddia edilen 16 tutuklu sanigin ‘devletin gizli kalmasi gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amaciyla temin etme’ suçundan 20 yila kadar hapisleri istenen davada yargilanmalarina baslandi. Istanbul 22. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada 14 tutuklu sanik ile avukatlari hazir bulunurken, 2 tutuklu sanik durusmaya SEGBIS araciligiyla baglandi.

Durusmada, bazi saniklar savunmalarini tamamladi. Mahkeme heyeti, durusmayi diger saniklarin da savunma yapabilmeleri için yarina erteledi.

Iddianameden

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle birlikte güvenligi ve bütünlügünü saglamak amaciyla görev yapan kurumlardan olan Milli Istihbarat Teskilatinin baslatmis oldugu çalismalar kapsaminda Israil Devleti Istihbarat Birimine bagli kisi/kisilerin Türkiye’de istihbari faaliyetler yürüterek siyasi casusluk suçunu islediklerinin tespit edilmesi üzerine, bu tespitlerin Istanbul Emniyet Müdürlügü, Terörle Mücadele Sube Müdürlügü araciligiyla savciliga bildirildigi ve sonrasinda tespit edilen süphelilerin yakalanmasi için çalismalar baslatildigi aktarildi.

Iddianamede, Türkiye’de ikamet etmekte olan sahis ya da topluluklarin hedef alindigi, bu kisiler üzerinden devletin iç veya dis menfaatlerinin tehlikeye atildigi, gizli yöntemlerle bilgilerin temin edildigi, temin edilen bilgilerin servis edilerek karsiliginda maddi menfaat saglandigi, süphelilerin yurt disi kaynakli kurum ya da kuruluslarca maddi menfaat karsiliginda organizasyonun içine çekildigi, para transferlerinin de olagan olmayan yöntemlerle gerçeklestirildigi, temin edilen bilgilerin de gizli yöntemlerle aktarildigi ve uluslararasi iliskiler dahilinde milli menfaatlerin zarar görebilecegi sekilde faaliyetlerin icra edildigi kaydedildi.

Savcilikça hazirlanan iddianamede, 16 tutuklu süphelinin ‘devletin gizli kalmasi gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amaciyla temin etme’ suçundan 15 yildan 20 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA