Sehir Kültür Dergisi Hayat Agaci'nin 43. Sayisi Tanitildi

Sivas Hizmet Vakfi yayini olan sehir kültür dergisi Hayat Agaci’nin 43. sayisi tanitildi.

Sehir Kültür Dergisi Hayat Agaci'nin 43. Sayisi Tanitildi
Sivas Hizmet Vakfi yayini olan sehir kültür dergisi Hayat Agaci’nin 43. sayisi tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

Hamidiye Kültür Parkinda düzenlenen tanitim toplantisina Sivas Valisi Salih Ayhan’in yani sira Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yildiz, bazi kurum müdürleri, Hayat Agaci Dergisi Yayin Kurulu Üyeleri, derginin yazar kadrosu ile basin mensuplari katildi.

Burada konusma yapan Vali Ayhan, derginin birçok kültürel ve tarihsel zenginligi de barindirdigini vurguladi. Ayhan, “Sehrimiz kültür derneginin kayit altina alinmasi çok anlamlidir. Müzecilik tarihi itibariyle de Sivas çok önemli sehirlerden birisidir. Istanbul, Konya, Bursa ve daha sonra Sivas gelmektedir. Sivas tarihiyle övünüyor ve gurur duyuyor, çünkü bir geçmisi var. Biz göreve basladigimiz zaman 3 müzemiz vardi. Kongre, Arkeoloji ve Asik Veysel Müzesi. Daha sonra bir hedef koyduk. Müze Sehri Sivas dedik ve 20’ye yakin müzeyi bu sehre kazandiracagiz dedik. Suanda bu konuda iyi bir noktadayiz. Hayat Agaci Dergisi müzecilik konusunu özel sayi ile toparlama fikrini gündeme getirdiler. Bundan dolayi çok mutlu olduk. Bu sayinin yayinlanmasi ve ortaya çikan isin arsivlenmesi kadar sehrin tanitimi açisindan çok önemliydi. Bu sayidan 2 bin 500 adet basildi. Derginin çikmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Yildiz: “Hayat Agaci bir okul oldu”

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yildiz ise, Hayat Agaci Dergisi’nin okul görevi üstlendigini belirterek, “Bu tür dergiler sehrimiz adina çok önemli seyler. 17 yil öncesinde Sivas’in biyografisi ile ilgili bir sey bulamiyorken sadece bu dergilerden Sivas ile ilgili bir ansiklopedi çikarabiliriz. Hayat Agaci suana kadar üzerine düsen görevi yapti ve yapmaya da devam ediyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hayat Agaci bir okul oldu. Insallah uzun yillar çikacak” diye konustu.

Daha sonra dergi yazarlari da söz alarak derginin sehir kültürüne katkilari hakkinda birer konusma yapti.
Kaynak: İHA