İstanbul için kuvvetli fırtına ve sağanak uyarısı!

İstanbul'a sağanak ve kuvvetli fırtına geliyor. Yapılan son dakika açıklamasında İstanbul'da çıkacak olan kuvvetli fırtınanın saatte 80 km/h'ye ulaşacağı belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve Ankara başta olmak üzere onlarca il için sağanak yağış uyarısı yaptı. Kar bekleyen milyonlarca vatandaşa peş peşe uyarıda bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü illeri tek tek açıklayarak çığ, buzlanma ve sağanak yağışlar hakkında açıklama yaptı. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? Hava nasıl olacak? İşte 5 günlük hava durumu....

İstanbul için kuvvetli fırtına ve sağanak uyarısı!
İstanbul için kuvvetli fırtına ve sağanak uyarısı!
'İstanbul'a kar yağacak mı?' sorusu Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarıyla yanıt buldu. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği ifade edilirken, yağmur ve kar yağacak iller açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve Ankara'da yaşayan vatandaşlar için önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin batısında yağışların artacağı belirtildi. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışlar beklenirken; Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz'de lodos da etkili olacak. Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması bekleniyor..

İSTANBUL İÇİN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, rüzgarın, Marmara bölge genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Yarın, sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyinden başlayarak kuvvetli rüzgarın yönünün kuzey ve kuzeydoğuya (poyraz) döneceği, çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli, Marmara Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşların, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA'DAN OKUL VE TRAFİK UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da İstabullulara kritik uyarılarda bulundu.

Vali Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Özellikle okullarda, trafikte ve parklarda tedbiri elden bırakmayalım.'


İstanbul için kuvvetli fırtına ve sağanak uyarısı!
.