Is Bankasi'nin Aktif Büyüklügü 926,6 Milyar TL'ye Ulasti

Is Bankasi’nin aktif büyüklügü 2021 yilsonunda 926,6 milyar TL’ye ulasti.

Is Bankasi'nin Aktif Büyüklügü 926,6 Milyar TL'ye Ulasti


Türkiye Is Bankasi’nin ekonomiye sagladigi toplam kaynak tutari, 514,2 milyar TL’si nakdi, 193,4 milyar TL’si gayrinakdi krediler olmak üzere, 2021 yilsonu itibariyla 707,6 milyar TL’ye yükseldi. Bankanin, ülke ekonomisine katki saglayan özel banka olmayi sürdürdügü belirtildi.

Is Bankasi Genel Müdürü Hakan Aran, 2021 yilsonu finansal sonuçlarina iliskin degerlendirmesinde, “Paylasilabilir ve sürdürülebilir deger üretme gayesiyle, ülke ekonomisinin ihtiyaçlari dogrultusunda reel sektöre ve hanehalkina finansman destegi saglamaya devam ettik. Köklü ve güçlü is modelimiz ile kaynaklarimizi en dogru alanlara yönlendirmeye, tüm paydaslarimiz için katma deger olusturacak sekilde kullanmaya özen gösterdik” dedi.



Yaygin hizmet agi ve dijital temas noktalari ile kullanicilarina ürün ve kanal çesitliligi sunan bankanin, tasarruf sahiplerinin öncelikli tercihi olma vasfini korudugu belirtildi. Bankanin toplam mevduat hacmi 2021 yilsonu itibariyla 595,6 milyar TL’ye ulasti. Banka, bütünsel bir yaklasimla, fonlama maliyetini gözeterek, kaynaklarini çesitlendirmek ve vade yapisini uzatmak amaciyla mevduat disi kaynaklardan da yararlandi. Sürdürülebilirligi kurumsal stratejisinin odak noktalarindan biri olarak konumlandiran banka, 2021 yilinin Kasim ayinda, dis ticaretin finansmaninda kullanmak üzere sürdürülebilirlik baglantili ikinci sendikasyon kredisi anlasmasini imzaladi. Yüzde 110’un üzerinde yenileme oraniyla, 832 milyon dolar tutarindaki kredi ile Is Bankasi, uluslararasi piyasalarda hem bankaya hem de Türkiye bankacilik sektörüne duyulan güveni teyit etti. 2021 yilinda 13,5 milyar TL net kâr elde eden Is Bankasi’nin özkaynak büyüklügü önceki yila göre yüzde 28,1 oraninda artarak 2021 yilsonunda 86,8 milyar TL’ye ulasti. Bankanin sermaye yeterlilik orani ise yüzde 20,4 seviyesinde olustu.
Kaynak: İHA