Hindistan'da Derslere Alinmayan Basörtülü Ögrenciler Gösteri Düzenledi

Hindistan’in Karnataka eyaletinde basörtülü ögrencilerin okulda derslere alinmamasi nedeniyle gösteri düzenlendi.

Hindistan'da Derslere Alinmayan Basörtülü Ögrenciler Gösteri Düzenledi


Hindistan’in güneyindeki Karnataka eyaletindeki Udupi kentinde geçtigimiz ay bir devlet lisesinde basörtülü ögrenciler derslere alinmadi. Ögrencilerin derslere alinmamasi üzerine eyalette gösteri düzenlendi.

Okulun çevresinde toplanan ögrenciler okul yönetimini protesto ederken, idareden yapilan açiklamada ögrencilerin okulun üniforma kurallarina uymak zorunda oldugu ileri sürüldü. Yerel kaynaklar tarafindan yapilan açiklamaya göre, devlet lisesinin kararinin ardindan eyaletteki farkli okullarda da basörtüsü yasagi uygulamaya basladi.

Ögrenciler konuyu eyalet yüksek mahkemesine tasidi. Mahkeme, ögrencilerin taleplerini dinledikten sonra yasagin iptal edilip edilmemesine karar verecek.

Hindu ögrenciler basörtülü ögrenciyi hedef aldi

Hafta sonu, safran rengi sal takan Hindu ögrenciler, kiz ögrencilerin basörtü takmasini protesto etti. Müslüman ögrenciler ve Hindu ögrenciler düzenlenen gösterilerde karsi karsiya geldi. Gösteri düzenleyen bir grup Hindu ögrenci, basörtülü bir ögrenciyi hedef aldi. Okuluna girmek isteyen kiz ögrenci kendisine tepki gösteren Hindu erkek ögrencilere, tekbir getirerek karsilik verdi. Bazi göstericiler ise hedef alinan basörtülü ögrencilerin etrafinda çember olusturdu. Çikan olaylarin ardindan bazi liselerde egitime ara verildi.



Dün eyaletteki bir lisede basörtü yasagi kaldirildi. Ancak basörtülü ögrencilerden ayri bir sinifta ders almalari istendi. Okul yönetiminin bu karari Müslüman ögrenciler tarafindan tepki çekti.
Kaynak: İHA