Cumhurbaskani Erdogan'dan Sedef Kabas'a Ve Televizyon Kanalina 250 Bin Liralik Tazminat Davasi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, televizyon programinda kendisine hakaret ettigi iddiasiyla yürütülen sorusturma kapsaminda tutuklanan Sedef Kabas’a ve kanalin bagli oldugu sirket adina Yönetim Kurulu Baskani Firat Sakar hakkinda 250 bin liralik manevi tazminat davasi açti.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Sedef Kabas'a Ve Televizyon Kanalina 250 Bin Liralik Tazminat Davasi


Bir televizyon programinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a yönelik söyledigi sözleri nedeniyle Sedef Kabas hakkinda sorusturma baslatilmisti. Sedef Kabas hakkinda Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca ’Cumhurbaskanina hakaret’ suçundan yürütülen sorusturma kapsaminda tutuklanmisti. Cumhurbaskani Erdogan, avukatlari araciligiyla mahkemeye basvurarak Kabas ve televizyon kanalinin bagli oldugu sirket adina Yönetim Kurulu Baskani Firat Sakar hakkinda tazminat davasi açti.

"Televizyon programindaki ifadeler özgürlügünün sinirlari asmaktadir"

Istanbul Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, "Davali çikmis oldugu televizyon programinda kullanmis oldugu ifadelerle, Recep Tayyip Erdogan’in kisilik haklarina saldiri kastiyla seref, haysiyet ve onuruna yönelik fevkalade agir hakaret, saldiri ve iftirada bulunmustur. Firat Sakar’da Basin Kanunu’nun 13’üncü maddesi geregince hukuki olarak sorumludur" denildi. Mahkemeye sunulan dilekçede, "Her ne kadar demokratik toplumun bir gereksinimi olan ifade özgürlügü kanunlarla teminat altina alinmis olsa da Müvekkilimin kisilik hakkini zedeleyen bahse konu televizyon programindaki ifadeler özgürlügünün sinirlari asmaktadir" ifadelerine yer verildi.



Davanin kabulünün talep edildigi dilekçede, 250 bin TL’lik manevi tazminatin programin yayinlandigi tarih olan 14 Ocak’tan itibaren yasal faizi ile ödenmesine hükmedilmesi istendi. Dava dilekçesinin gönderildigi Istanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, davali tarafa cevap dilekçesi hazirlamalari için iki hafta süre verilmesi ile davalilarin sosyoekonomik durumunun tespiti için kolluk birimlerine yazi yazilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA