Baskan Islek Açiklamasi 'Arasta Korkuteli'nin Can Damari'

Korkuteli Belediye Baskani Ömer Islek, Arasta Kentsel Dönüsüm Projesi ile ilgili son gelismeleri kamuoyu ile paylasti. 4 kisilik teknik ekibin Arasta’da bulunan dükkan sahiplerine teknik bilgi vermesinin ardindan yapilacak son toplantida Arasta ile ilgili karar verilecek.

Baskan Islek Açiklamasi 'Arasta Korkuteli'nin Can Damari'


"Hepsi ile toplantiyi bir arada yapacagim"

Konu ile ilgili konusan Korkuteli Belediye Baskani Ömer Niyazi Islek, “Arasta Projemiz ile ilgili Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin son olarak geldigimiz noktadaki bilgilendirme notlarini mülk sahiplerimizin hak sahiplerimizin haklarini teknik olarak bilgilendirilmesi gereken tüm teknik bilgileri kentsel dönüsümdeki 4 kisilik teknik ekibimiz Arastadaki 233 dükkan sahibimize gidecekler, anlatacaklar. Haklarini anlatacaklar, projenin teknik detaylarini anlatacaklar. Ve tamami ile ilgili hak sahiplerinin istekleri talepleri görüsleri bunlarin tamami tek tek not edecekler. 10 günlük çalisma içerisinde bu 233 tane dükkanimizin sahibiyle yaptigimiz degerlendirmeden sonra onlarin söylediklerini teknik bilgi verildikten sonraki onlarin bize taleplerinin tamamina bakarak hepsi ile toplantiyi bir anda yapacagim. Bilgilendirme sonrasinda bu toplantida hep beraber bir karar alacagiz hak sahipleri ile beraber. Bunun disinda Arastadaki dükkanlara tek tek kendim girdim. Kiracilarimizla da görüstüm. Kiracilarla ilgili de magdur olmayacaklari noktasinda onlari da en az hak sahipleri kadar bu projede düsündügümüzü anlattik kendilerine. Onlarla da ayri bir toplanti yapacagim, hak sahiplerinin görüslerinden sonra" dedi.



"10-15 gün içerisinde projenin detaylari belli olacak"

Projenin Bakanliga ait oldugunu vurgulayan Baskan Islek, “Bu proje Çevre ve Sehircilik Bakanliginin kentsel dönüsüm projesi, yürütücüsü Korkuteli Belediyesi. Dolayisiyla attigimiz kentsel dönüsüm adimlarinda belediye olarak kendi kafamiza göre herhangi bir sekilde sözlesmesinden tutun hak sahipleri ile anlasmada kafamiza göre bir hareket yapamiyoruz. Keske geçen sene ocak ayinda baslasaydik da bu Nisan’da açacaktik, 14 ayda bitirecektik malumunuz. Bu Nisan’da Bati Akdeniz’in Antalya’nin en büyük açik alan meydaniyla yesiliyle Arastamizi açacaktik. Ama hiç önemli degil, biz birebirde gidiyoruz Bununla ilgili söyleyeceklerim bu kadar 10-15 gün içerisinde projenin detaylarini hak sahipleriyle yaptigimiz toplanti sonrasi tüm Korkuteli halkimiz ögrenmis olacak” diye konustu.



"Konuyu sonlandiracagiz"

3’te 2’lik çogunlugun saglanamamasi halinde projeyi sonlandiracaklarini ifade eden Baskan Islek, "Haklarini anlattik insanlara fakat 3’te 2 olan çogunlugu saglayamadik. Saglasak ta saglamasak ta biz haklarini 10 gün sonra toplu olarak yapacagimiz toplantida biz insanlara evet istiyorum bu sartlarda kabul ediyorum diye imza altina alacagiz yada haklarimiz bize anlatildi fakat bu haklari ben kabul etmiyorum hayir diyerek imza alacagiz. Bir sekilde bu isi kafamizdan çikarmak için ya yapacagiz çikartacagiz yada 3’de 2’yi bulmazsak ben zorla yapmayacagim bu isi. Seffaf bir sekilde bu güne kadar oldugu gibi iki buçuk yildir Korkuteli halkimiza diyecegim ki; Asagidaki 233 dükkan sahibimizin su kisiler evet, su kisiler hayir dedi.

Dolayisiyla yapiyoruz yada yapamiyoruz diyecegiz ve bu konuyu artik sonlandiracagiz, sürüncemeye birakmayacagiz. Çok sükür dogalgazi, bu sene bütün Korkuteli’nin yüzde 95’i kullanmis olacak. Insallah bu yaz da baya bir insaatimiz var. Biraz çileler çekecegiz. Tabi dogalgazimiz var iste. Düsünün dogalgazimiz olacak elektrik hatlarimiz asagi iniyor. fiber optik internet hatlarimiz telefon hatlarimiz asagi iniyor. ASAT mahallelerimizdeki kanalizasyon ve temiz su ile ilgili eksiklerini tamamliyor. Çok sükür taahhüt ettigimiz projelerimizi Ilk 18 ayda bitirdik. Bir arastamiz kaldi. Arastamizi da bitirdigimizde. 2022 ve 2023’deki bütün imkanlarimiz da biliyorsunuz. Bir üst yapiya asfalti, kaldirim, asfalt çalismalarina ayarladik. Simdi Nisan ayi gibi insallah baslayacagiz. Havalarin düzelmesiyle beraber yollarimiz da yaptiktan sonra arastamizla beraber emin olun. Korkuteli’ni kimse tutamayacak. Dolayisiyla Arasta gerçekten Korkuteli’nin can damari" seklinde konustu.

Kaynak: İHA