Bakan Dönmez Açiklamasi 'Kendi Saflarini Siklastirmaya Çalisanlar Ucuz Siyaset Yaptilar, Biz Gerçekleri Paylastik'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Isparta’daki elektrik kesintileri sonucu vatandaslarin fatura tahsilatlarinin 1 ay ertelendigi belirterek, "Bazi sosyal medyada, gazete ve TV’lerde çikan haber ve yorumlari da gördük. Kendi saflarini siklastirmaya çalisanlar ucuz siyaset yaptilar. Biz gerçekleri paylastik. Devletimiz olayin ilk gününden itibaren yörede vatandasimiz ile birlikte omuz omuza çalisti" dedi.

Bakan Dönmez Açiklamasi 'Kendi Saflarini Siklastirmaya Çalisanlar Ucuz Siyaset Yaptilar, Biz Gerçekleri Paylastik'
3 Subat Persembe günü son yillarin en yogun kar yagisinin gerçeklestigi Isparta’da elektrik hatlarinda yasanan sikintilarin ardindan yapilan onarim çalismalari hakkinda bilgiler veren Bakan Dönmez, tüm sebekeleri enerjilendirdiklerini, sadece 7 köyde sikinti kaldigini söyledi.



"45 günde yagmasi beklenen kar yagisi sadece 11 saate yagdi"

Sürecin basindan itibaren bilgi veren, elektrik kesintilerinin sebeplerinden ve yapilanlari anlatan Dönmez, "O gün yagan kar yagisi normal bir kar yagisi degildi. Mevsim normallerine göre baktigimizda 45 günde yagmasi beklenen kar yagisi sadece 11 saatte yagdi. Bu durum dogal olarak atmosfere açik enerji tesislerimizde nakil hatlarimizda arizalara neden oldu. Olayin ilk anindan itibaren burada tabi önce valiligimiz, elektrik dagitim sirketinin buradaki yerlesik personeli, belediyemiz, kamu kuruluslarimiz hemen hayati normale dönüstürmek için görev alanlariyla ilgili kisimlarda gerekli müdahalelere basladilar. Hummali bir çalisma yürütüldü. Olayin gerçeklestigi esnada ben de Cumhurbaskanimiza eslik etmek suretiyle Ukrayna’da resmi bir seyahatteydik akabinde Bakü’de düzenlenen 8. Güney Gaz Koridoru toplantisina katildik. Döner dönmez hemen Cumhurbaskanimizla görüstük ilgili arkadaslardan gerekli bilgileri aldik ve süratle Isparta’ya dogrudan hiç vakit kaybetmeden intikal ettik" diye konustu.



"Arizalar süratle enerjilendirildi"

Kar yagisina bagli yasanan elektrik kesintilerinin süratle düzeltildiginin altini çizen Bakan Fatih Dönmez, "Ilk anda sehrimizde yaklasik 113 bin vatandasimiza elektrik saglayamama durumu söz konusu oldu. Her gün il ilçe ve köylerden baslamak üzere bu arizalar süratle enerjilendirildi" ifadelerine yer verdi.

“13 ilden bakim ekibi geldi”

13 ilden Isparta’ya bakim ekibi geldigini belirten Bakan Dönmez, "Il merkezi ve ilçe merkezlerindeki tüm sebekelerimizi enerjilendirdigimizi söylemistik. Su anda sadece 7 köyümüzde bir sikinti söz konusu, orada da çalismalarimiz yogun bir sekilde devam ediyor. 13 ilden buraya bakim onarim ekibini intikal ettirdik. Su anda 653 çalisan teknik personelimiz var. Sahada bu mücadeleyi sürdüren personel sayimiz 1000’in üzerinde. Ekiplerimiz canini disine takarak bu mücadeleyi sürdürdüler. 3 Subat tarihinden itibaren vatandaslarimizin elektrik faturalari okunmadi. Faturalarin tahsilati da 1 ay süre ile erteliyoruz" diye konustu.



“Gerçekleri paylastik”

En kisa süre içerisinde telafi çalismalarina baslayacaklarini belirten Bakan Dönmez, "Bazi sosyal medyada, gazete ve TV’lerde çikan haber ve yorumlari da gördük. Kendi saflarini siklastirmaya çalisanlar ucuz siyaset yaptilar. Biz gerçekleri paylastik. Devletimiz olayin ilk gününden itibaren yörede vatandasimiz ile birlikte omuz omuza çalisti. Bütün bu yasananlara ragmen Isparta halkinin bize vermis oldugu hosgörü ve destege tesekkür etmek istiyorum. Bu vesile ile günlerdir sahada çalisanlarimiza tesekkür ediyorum. Cumhurbaskanimiz süreci yakinen takip etti. Desteklerinden dolayi kendilerine sükranlarimi iletiyorum. Allah beterinden korusun diyorum. Sag olun var olun. Büyük geçmis olsun" açiklamalarinda bulundu.
Kaynak: İHA