Almanya Disisleri Bakani Baerbock, Donbass Bölgesini Ziyaret Etti

Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, iki günlük Ukrayna ziyareti kapsaminda ülkenin dogusundaki Donbass bölgesini ziyaret ederek, “Bir zamanlar tatil beldesi olan bu bölge Avrupa’nin ortasindaki savasin tanikligini yapiyor” dedi.

Almanya Disisleri Bakani Baerbock, Donbass Bölgesini Ziyaret Etti
Iki günlük resmi ziyaret kapsaminda dün Ukrayna’ya gelen Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, ülkenin dogusundaki Donbass bölgesini ziyaret etti. Migfer ve kursun geçirmez yelek giyen Bakan Baerbock, bölgede incelemelerde bulunurken, Ukraynali askerler tarafindan korundu.

Bir zamanlarin tatil bölgesi olan Donbass’in harabeye döndügünü belirten Baerbock, "Insanlar bir gün içerisinde sahip olduklari her seyi kaybettiler. Yollarda oyuncaklar duruyor, evler yikilmis. Bir zamanlar tatil beldesi olan bu bölge Avrupa’nin ortasindaki savasin tanikligini yapiyor. Iki ülke arasindaki ihtilaf sadece diplomatik yollardan çözülebilir. Bu konuda Ukrayna’ya destegimiz devam edecek" dedi.

Baerbock, Avrupa Güvenlik ve Is Birligi Teskilati’nin (AGIT) gözlem misyonunun yerinde görevini yürütebilmesinin öneminde deginerek, Almanya ve Fransa’nin Rusya ile Ukrayna arasinda arabuluculuk yaptigi Normandiya Formati’nda ilerleme saglanmasinin da önemli oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA