Samsun'da 235 Bin Kisiye Toplam 341 Milyon TL Sosyal Yardim

SAMSUN – Samsun’da 2021 yilinda 235 bin 141 kisiye toplam 341 milyon TL sosyal yardim yapildi.

Samsun'da 235 Bin Kisiye Toplam 341 Milyon TL Sosyal Yardim
Il ve ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarinca Samsun genelinde yürütülen çalisma ve projelerin görüsüldügü toplanti, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli baskanliginda, Vali Yardimcisi Sevket Cinbir, ilçe kaymakamlari ile il ve ilçe SYDV müdürlerinin katilimlariyla gerçeklestirildi.

Yardima muhtaç vatandaslarin devletin sagladigi imkanlarla bulusturulmasi ve bu konuda basvuru beklemeden gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespiti için toplumun her kesimine ulasmanin önemine deginerek, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflarinin Samsun genelinde vatandaslarin sorunlarini çözme ve taleplerini cevapsiz birakmama gayretiyle faaliyetlerini sürdürdügünü hatirlatan Vali Zülkif Dagli, ilçe kaymakamlari ve SYDV müdürlerine, devletin sefkat elinin uzanmadigi hiçbir ihtiyaç sahibi vatandasin kalmamasi için çalismalarina titizlikle devam etmeleri talimati verdi.

Samsun Il ve Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakiflari araciligiyla; 2021 yilinda 235 bin 141 kisiye toplam 341 milyon TL sosyal yardim yapildigini dile getiren Vali Dagli, yasli ve engelli vatandaslarin ev temizligi ve kisisel bakimlari gibi zaruri ihtiyaçlarinin karsilanmasina yönelik gelistirilmis sosyal hizmet projesi olan VEFA projeleri kapsaminda 15 ilçe SYDV’nin çalismalarini tamamlayarak Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügüne sundugunu ifade ederek sunlari söyledi:

“12 ilçemizin VEFA projesi yaklasik 4 milyon TL bütçe kaynagi ile onaylanmistir. Onaylanan projelerle 489 fayda sahibi yasli ve engelli vatandasimizin evlerinin temizligi yapilacak ve bu alanda 41 kisi istihdam edilecektir. Projelerin tamami onaylandiginda toplam 4 milyon 935 bin TL kaynak saglanmis olacak ve 51 kisi istihdam edilerek 635 yasli ve engelli vatandasimiza hizmet götürülecektir.”
Kaynak: İHA