Safak Mahmutyazicioglu Cinayetinde 8 Tutuklama

Istanbul Yesilköy’de ortagi oldugu balik restoraninda öldürülen Avukat Safak Mahmutyazicioglu cinayetiyle ilgili adliyeye sevk edilen 8 süpheli tutuklanirken, 8 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Safak Mahmutyazicioglu Cinayetinde 8 Tutuklama
Sunucu Ece Erken’in esi ve Besiktas Kulübü eski yöneticilerinden Avukat Safak Mahmutyazicioglu, 27 Ocak günü gece saatlerinde ortagi oldugu balik restoraninda silahli saldiriya ugramis, kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetmisti. Cinayetin ardindan zanlilarin yakalanmasi için çalisma yürüten Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube ekipleri, olaya karistigi belirlenen 17 kisiyi gözaltina almisti. Süphelilerden 16’si emniyetteki islemlerinin ardindan ifadeleri alinmak üzere Bakirköy Adliyesi’ne sevk edilmis, 1 süpheli ise korona virüs testinin pozitif olmasi nedeniyle hastanede karantinaya alinmisti.

Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edilen süphelilerden Abdulkadir K., Ali Y., Burak O., Fatih K., Gökhan K., Kadir Y., Kerem Ö. ve Ugur Can B., kamera izleme ve görüntü inceleme tutanagi içerigi, telefon inceleme tutanagi içerigi, baz sinyal bilgilerine iliskin yapilan tespitler, delillerin tam olarak toplanmamis olmasi, bir kisim süphelilerin firari olmasi degerlendirilerek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Süpheliler Ahmet Y., Batuhan A., Bugra H., Gökhan A., Ibrahim Ç., Irfan E., Mehmet Sedat S. ve Rasim Türker K. ise yurt disina çikis yasagi ve kolluk birimine imza atma seklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest birakildi.
Kaynak: İHA