Atasehir'de Otomobillerden Hirsizlik Yapan 2 Süpheli Yakalandi

Istanbul’un Atasehir ilçesinde 15 otomobilden hirsizlik yaptigi gerekçesiyle gözaltina alinan 2 süpheliden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Atasehir'de Otomobillerden Hirsizlik Yapan 2 Süpheli Yakalandi
Istanbul Emniyet Müdürlügü görevlileri, Atasehir’de 15 otomobilden hirsizlik yapildigi ihbari üzerine harekete geçti. Ekipler, yürüttügü çalismalar kapsaminda, 3 Ekim 2021 ile 29 Ocak 2022 tarihleri arasinda Örnek ve Mustafa Kemal Mahallelerinde 10 otodan hirsizlik olayinda, araçlarin içerisine girilerek araç içerisinden arka stop farlari sisteminin sökülmesi sonucu çalindigini belirledi. Sahislarin olay yerine araçla geldiklerini tespit eden polisler, plakasini belirledikleri araci 03 Subat’ta Mustafa Kemal Mahallesinde görerek takibe aldi. ‘Dur’ ihtarina uymayarak kaçmaya çalismasina ragmen durdurulan süpheli sahislardan H.K., araç içerisinde yakalandi.

Öte yandan, 30 Ekim 2021 ve 30 Ocak 2022 tarihleri arasinda Örnek, Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinde meydana gelen 5 otodan hirsizlik olayinda araçlarin far ve tamponlarinin sökülerek çalindigi belirlendi. Yapilan incelemede, A.Ö. isimli sahsin motosikletle gelerek olaylari gerçeklestirdigi anlasildi, araçlardan birinde süpheli sahsin parmak izi tespit edildi. A.Ö. isimli sahis Kayisdagi Mahallesinde saklandigi adreste yakalanarak gözaltina alindi.

Çok sayida suçtan kayitlari çikti

Süpheli sahislarin yapilan sorgulamasinda, dolandiricilik, yaralama, hirsizlik, mala zarar verme gibi suçlardan çok sayida suç kaydinin oldugu tespit edildi. Konu ile ilgili yakalanan ve “Otodan Hirsizlik” suçundan adli makamlara sevk edilen sahislardan H.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.Ö. isimli sahis hakkinda ise adli kontrol hükümleri uygulandi.
Kaynak: İHA