ABD, DEAS'in Horasan Kolunun Lideri Ghafari'nin Basina 10 Milyon Dolar Ödül Koydu

ABD Disisleri Bakanligi, terör örgütü DEAS’in Horasan kolunun lideri olarak bilinen Sanaullah Ghafari’nin yakalanmasina yardimci olacak kisiye 10 milyon dolar para ödülü verilecegini açikladi.

ABD, DEAS'in Horasan Kolunun Lideri Ghafari'nin Basina 10 Milyon Dolar Ödül Koydu
ABD, terör örgütü DEAS’in lideri Ebu Ibrahim el-Hasimi el-Kureysi’nin Suriye’de düzenlenen operasyonla öldürülmesinin ardindan DEAS’in Horasan kolunun lideri Sanaullah Ghafari’nin pesine düstü. ABD Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Ghafari’nin "kimligini veya yerini" tespit etmeye yardimci olacak bilgi için 10 milyon dolar para ödülü verilecegi duyuruldu. Açiklamada, geçtigimiz sene 26 Agustos’ta Afganistan’in baskenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani’na düzenlenen bombali saldirinin faillerinin yakalanmasina yardimci olacak her bilgi için de 10 milyon dolara kadar ödül verilecegi aktarildi. Açiklamada, "Ghafari, Afganistan’daki tüm DEAS-K operasyonlarini onaylamaktan ve operasyonlari yürütmek için finansman saglamaktan sorumludur" denildi.

ABD, Sahab el-Muhacir olarak da bilinen Sanaullah Ghafari’nin Haziran 2020’de DEAS’in Horasan kolunun lideri oldugunu açiklamisti. Hakkinda çok az sey bilinen Ghafari’nin terör örgütü El Kaide’de üst düzey lider veya Taliban’in en güçlü ve korkulan gruplarindan biri olan Hakkani aginin eski bir üyesi oldugu düsünülüyor.
Kaynak: İHA