Rüsvet Iddiasiyla Adliyeye Sevk Edilen CHP'li Baskan Serbest Birakildi

Çanakkale’de, usulsüz para aldigi iddiasiyla gözaltina alinan Küçükkuyu Belediye Baskani Cengiz Balkan ile Fen Isleri personeli M.Ö. adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, Fen Isleri Müdürü M.E.’nin ise tutuklu yargilanmasina karar verildi.

Rüsvet Iddiasiyla Adliyeye Sevk Edilen CHP'li Baskan Serbest Birakildi
Ayvacik ilçesine bagli Küçükkuyu beldesinde ikamet eden Kamuran T. isimli sahis, yapi ruhsati çikarmak için gittigi Küçükkuyu Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü’nde kendisinden 15 bin lira usulsüz para alindigini öne sürerek sikayetçi oldu. Ayvacik Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma kapsaminda Kamuran T.’nin 14 Temmuz 2021 tarihinde ifadesi alindi. Kamuran T., Fen Isleri Müdürü M.E.’nin 15 bin TL’yi usulsüz olarak kendisinden aldigini, bu islemin Belediye Baskani Cengiz Balkan’in bilgisi dahilinde yapildigini iddia etti. Ifade üzerine önceki aksam saat 17.00 siralarinda Küçükkuyu Belediyesi’ne giden Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, savciligin talimatiyla Belediye Baskani Cengiz Balkan, Fen Isleri Müdürü M.E. ve Fen Isleri personeli M.Ö.’yi gözaltina almisti. Emniyetteki islemleri tamamlanan sahislar adliyeye sevk edilmisti.

Usulsüz para aldigi öne sürülen Küçükkuyu Belediye Baskani Cengiz Balkan ve Fen Isleri personeli M.Ö çikarildigi mahkeme tarafindan adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, Fen Isleri Müdürü M.E.’nin ise tutuklu yargilanmasina karar verildi.

Kaynak: İHA