Meksika'da 50'Den Fazla Cesedin Bulundugu Toplu Mezar Bulundu

Meksika’da “Arayan Anneler” adli sivil topluluk bir arazide 50’den fazla kisiye ait ceset kalintilarinin bulundugu toplu mezari ortaya çikardi. Kurbanlarin karteller tarafindan öldürüldügü belirtildi.

Meksika'da 50'Den Fazla Cesedin Bulundugu Toplu Mezar Bulundu


Meksika’nin Sonora eyaletinde yer alan Santa Ana sehrinde, kaybolan çocuklarini arayan annelerden olusan Arayan Anneler (Madres Buscadoras) adli sivil topluluk bir arsada 50’den fazla ceset kalintisi bulanan toplu mezari ortaya çikardi. Toplulugun yetkilisi Cecilia Patricia Flores yaptigi açiklamada, isimsiz bir çagriyla kartellerin ceset yaktigi bir arazinin varligi hakkinda bilgi aldiktan sonra harekete geçtiklerini belirterek, kendilerine tarif edilen araziye ulastiklarinda 50’den fazla ceset kalintisi bulduklarini aktardi. Flores, cesetlerin birçogunun yakilmis bazilarinin ise torbalara konularak atilmis olduklarini ifade ederek, kayip yakinlarinin bu cesetleri teshis etmesini umdugunu belirtti.



Flores ayrica, araziyi aramaya giderken yol üzerinde tehdit edildiklerini, yola birilerinin çivi döktügünü ve bu nedenle araçlarinin lastiklerinin patladigini aktararak, güvenlik güçleri ile birlikte farkli yollardan giderek araziye ulastiklarini açikladi.

Sonora Eyaleti Bassavciligi ise cesetlerin sayimi ve kimlik tespiti yapilmasi amaciyla bölgede inceleme baslatildigini bildirdi.
Kaynak: İHA