KKTC'de Geleneksel Hamsi Festivali'nin 13'Üncüsü Düzenlendi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Karadeniz Kültür Dernegi tarafindan her yil geleneksel olarak düzenlenen Hamsi Festivali’nin 13’üncüsü Gazimagusa’da gerçeklestirildi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Karadeniz Kültür Dernegi ve Trabzon Büyüksehir Belediyesi isbirligi ile Gazimagusa’da her yil geleneksel olarak düzenlenen Hamsi Festivali’nin 13’üncüsü düzenlendi.

Vatandaslar, Trabzon’dan özel olarak getirilen hamsilerin tadina bakma firsati bulurken, festivalde horon gösterisi de yapildi.

KKTC Karadeniz ve Kültür Dernegi Baskani Murat Zeki Civelek festivalde yaptigi konusmada, Hamsi Festivali’nin bu yil 13’üncüsünü düzenlemekten duyduklari memnuniyeti dile getirerek, etkinlige katkida bulunan Trabzon Büyüksehir Belediyesi, Büyükelçilik ve Gazimagusa Belediyesine tesekkür etti. Dünyanin her yerinde mutlaka bir Karadenizlinin var oldugunu söyleyen Civelek, dolayisiyla bu gönül bagiyla kurulan köprülerin ilelebet sürdürülmesi dileginde bulundu.

Gazimagusa Belediye Baskani Ismail Arter ise yaptigi konusmada, böylesi anlamli bir etkinlige katkida bulunmaktan duyduklari mutlulugu belirterek, Covid-19’a yakalanan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan ile KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’a geçmis olsun dileklerini iletti.

“Kibris davasi, tarihi mücadele ugruna canlarini feda eden bir milletin davasi”

Etkinlige katilan Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Türkiye’den Cumhurbaskani Erdogan’in ve Trabzon’un 18 farkli ilçesinin selamlarini getirdigini ifade etti.

Zorluoglu, Kibris davasinin, tarihi mücadele ugruna canlarini feda eden bir milletin davasi oldugunu vurgulayarak, Kibris Türkü’nün hür yasama mücadelesinin bundan sonra da kararlilikla devam edeceginin altini çizdi.

“Türklügün ve kültürün yasatilmasi ugruna sehit olanlari rahmetle aniyorum”

Türkiye’nin Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri, “Bu topraklarda Türklügün ve kültürün yasatilmasi ugruna sehit olanlari rahmetle aniyorum” ifadelerini kullanarak, Anadolu ile KKTC arasindaki gönül baginin ifadesi olan bu tür etkinliklerin daima sürecegine olan inancini dile getirdi.

“Kendi ayaklari üzerinde duran bir KKTC olusturmak için Karadeniz halkinin desteginin göz ardi edilemez”

KKTC Basbakan Faiz Sucuoglu ise yaptigi konusmada, kendi ayaklari üzerinde duran bir KKTC olusturmak için Karadeniz halkinin desteginin göz ardi edilemeyecegini kaydetti.

Türkiye ve KKTC’nin birlikte, iki ayri devlet ancak tek bir millet olarak etle tirnak misali oldugunu ve böyle de devam edecegini vurgulayan Sucuoglu, önümüzdeki günlerde kurulacak yeni hükümetle birlikte KKTC’nin hak ettigi refaha kavusmasi için ugras vereceklerini açikladi.

Sucuoglu, “Bizlerin görevi sizlerin sorunlarini çözmektir, kapilarimiz herkese açiktir” ifadelerini kullanarak, bu mücadelenin hep birlikte, inanarak verilecegini ifade etti.

Kaynak: İHA