Dogukan Manço Açiklamasi 'Yanimda Birinin 'Baba' Demesiyle Özlemim Devam Ediyor'

Sanatçi Baris Manço, ölümünün 23. yilinda Beykoz Kanlica’daki mezari basinda anildi. Merhum sanatçi basta oglu Dogukan Manço olmak üzere çocuklarin da katildigi anma töreninde dualarla anildi.

Dogukan Manço Açiklamasi 'Yanimda Birinin 'Baba' Demesiyle Özlemim Devam Ediyor'
Türk Rock ve Pop müziginin sevilen ismi merhum sanatçi Mehmet Baris Manço ölümünün 23. yilinda kendi adini tasiyan özel vapur seferiyle anildi. Besiktas Iskelesi’nden kalkan vapur seferini Kadiköy Iskelesi’ne ugradiktan sonra Kanlica Iskelesi’ne ulasarak turunu tamamladi. Vapur turu sonrasi Baris Manço’nun Kanlica’daki mezarina geçildi. Kanlica Mezarligi’ndaki anma törenine basta oglu Dogukan Manço olmak üzere, çok sayida vatandas ve çocuklar katilim sagladi. Manço, mezari basinda okunan dualarla anildi.

“Yanimda birinin ‘baba’ demesiyle özlemim devam ediyor”

Anma töreni sonrasi konusan Dogukan Manço, “Artik gelenek hale gelen vapurumuzun 20.’sini kaldirdik. Bu sefer bakanlik onayli olarak, ülke genelinde yüzlerce çocuk, Baris Manço’nun eski adresine mektup ve resim çalismalarini gönderdiler. Içlerinden eserleri seçilen kardeslerimize vapur turu gerçeklestirdik. Bugün onlari o içten hallerini gördük. Bu nesil Baris Manço’yu yasiyor. Bu duygulari diger nesillere de götürmeye devam ediyorlar. Kisisel bazli olarak konusursam; Tabi ki babamin özlemiyle, yanimda birinin ‘baba’ demesiyle özlemim devam ediyor. Bir diger gerçek var ki o artik hepimizin babasi. Bunun için de gururluyuz” diye konustu.



“Baris abi felsefesiyle yasamak onur verici”

Baris Manço kiyafetleri ve aksesuarlari takarak anma törenine katilan Muhammet Rüstemov, “23 yildir Baris Manço’suz bir dünyada yasiyoruz. Z kusagi olarak Baris Manço sarkilari dinlemek, onun felsefesiyle yasamak ve Baris abi gibi giyinmek onur ve gurur verici bir sey. Insanlarin beni görünce de ‘Baris Manço geliyor’ demesi de hala onu unutmadiklarinin göstergesi” dedi.

Kaynak: İHA