Diyanet Isleri Baskani Erbas, Karadag Islam Birligi Baskani Rifat Feyziç'e Mensur Verdi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Karadag Islam Birligi (Mesihati) Baskanligina seçilen Rifat Feyziç’in ‘Mensure Töreni’ne katildi. Karadag’in baskenti Podgoritsa’da tarihi Osamanagiç Camii’nde düzenlenen törende Baskan Erbas, Feyziç’e cübbesini giydirdi, mensur verdi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Karadag Islam Birligi Baskani Rifat Feyziç'e Mensur Verdi
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Karadag Islam Birligi (Mesihati) Baskani seçilen Rifat Feyziç’in ‘Mensure Töreni’ne katildi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Karadag’in baskenti Podgoritsa’da TIKA tarafindan 2012 yilinda restore edilen tarihi Osamanagiç Camii’nde düzenlenen törende, geçtigimiz Kasim ayinda Karadag Islam Birligi Seçici Heyeti tarafindan oy birligiyle Karadag Islam Birligi (Mesihati) Baskanligina seçilen Rifat Feyziç’e cübbesini giydirdi, mensur verdi.

Mensure Töreni’nde konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Osmanli’dan günümüze tevarüs eden Mensure gelenegi ve töreni için Karadag’da bulunmaktan, Balkan cografyasinin kiymetli Dini Idare Baskanlariyla ve bu törene istirak eden tüm kardeslerimle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydum” dedi.

Balkan ülkelerinin dini liderlerine ve müftülerine, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini ileten Baskan Erbas, tarihi önemi olan Mensure Töreni’nde yaptigi konusmada, müminlerin kardes oldugunu kaydederek, sunlari söyledi:

“Cenab-i Hak bizleri birbirimize kardes kilmistir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa da hadis-i seriflerinde ayni seyi çok güzel bir sekilde vurgulamistir. Peygamberimiz sunu ifade ediyor: ‘Müminler birbirleriyle yardimlasmada, birbirini sevmede, birbirine sefkat göstermede bir vücut gibidir, bir ceset gibidir. Vücudun bir tarafinda bir aci, bir sizi, bir agri oldugu zaman o vücudun her tarafi agrir, o siziyi, o aciyi hissederse iste Müslümanlar da böyledir.’ Dolayisiyla dünyanin neresinde olursa olsun bir müminin acisi, üzüntüsü ve sikintisi hatta mutlulugu diger müminleri de mutlu eder, üzer, sikintiya sokar. Yine bir hadis-i serifinde Peygamber Efendimiz, ‘Sizden biriniz eger birbirinizi kendisi için istedigini baskasi için de istemedikçe gerçek mümin sayilmaz.’ buyurmaktadir.

Bizim arzumuz tüm kardeslerimizin iyiligidir. Kardeslik ahlaki ve hukuku, alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin bizlere takdim ettigi en önemli degerlerden biridir. Bu kardeslik, dilleri, renkleri, irklari ve cografyalari farkli müminleri ayni inanç ve heyecanda cem eder. Ayni sevinç, hüzün, ideal ve umutta birlestirir. Ayni dualarda bulusturur. Bu kardesligin yüce bir ahlaki ve sarsilmaz bir hukuku vardir. Bu kardeslikte birlik ve beraberligi zedeleyen mezhep, mesrep, cehalet ve asabiyete asla yer yoktur.”

Konusmasinin sonunda, törene katilan dini liderlere ve müftülere tesekkür eden Baskan Erbas, ayrica katilimcilarin üç aylarini da tebrik etti.

Karadag Islam Birligi (Mesihati) Baskani seçilen Rifat Feyziç de yaptigi konusmada, Baskan Erbas’a tesekkür etti.

Baskan Erbas’in, Feyziç’e tekbirler esliginde cübbesini giydirdigi ve mensur verdigi programda ayrica ilahiler okundu, dua edildi.
Kaynak: İHA