Diyarbakir-Istanbul Seferi Yapan Uçakta Süpheli Durum
Diyarbakir’da Istanbul seferini yapan Anadolu Jet’e ait TK 7215 sefer sayili uçak, 2 saat gecikmeli kalkti. Uçakta güvenlik geregi 3 kez arama yapilirken, uçaga gelen yetkililerin yolculara bilgi vermesi gergin anlara neden oldu. O anlar ise bir yolcunun cep telefonu kamerasina yansidi.

Yolcu uçakta o anlari anlatti
Yasanan o anlar uçakta bulunan bir vatandasin cep telefonu kamerasina yansirken, yolculardan Sevil O., yasadiklari o anlari söyle anlatti:
“Saat 20.35’te uçak kalkmasi gerekirken, bir bahane gösterip uçakta birinin rahatsizlandigini bizlere söylediler ve bir süre sonra o sahsi indirdiler. Aradan bir saat geçtikten sonra uçaga gelen güvenlik güçleri ihbar oldugunu ve el bagajlarini indirmemizi söylediler. Bagajlari tek tek kontrol ettikleri sirada uçakta bulunanlar duruma tepki gösterdiler. Sonra bir yolcu uçaga bindi burada bulunan bütün yolcular o sahsa tepki gösterdiler. Su anda görüyorsunuz polisler geldi ve yolcularla tartisiyorlar.”
3’üncü kez arama yapildiktan sonra havalandi
Uçak saat 22.35’te 3’üncü kez arama yapildiktan sonra kalktigi ögrenilirken, yasanan süpheli durumla ilgili herhangi bir bilgiye ise ulasilmadi.
