Osmaneli Belediye Meclisi Olagan Toplantisi Gerçeklestirildi

Osmaneli Ilçe Belediye Meclisi olagan toplantisi Belediye Baskani Münür Sahin baskanliginda yapildi. Toplantida konusan Baskan Sahin, "Osmaneli Belediyesini gayrimenkul zengini yaptik" ifadelerine dikkat çekti.

Osmaneli Belediye Meclisi Olagan Toplantisi Gerçeklestirildi
Iki maddenin görüsüldügü toplantiya bir CHP, bir IYI Parti üyesinin disinda 10 üye katilim sagladi. Toplantida açilis konusmasini yapan Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, "Ilçemizde insaati devam eden Osmaneli, Yenisehir, Bursa, Bandirma Yüksek Hizli Tren (YHT) hatti Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in bu hatta verdigi önemle hizla ilerliyor. Osmaneli Istasyonu Altyapi ve Ulastirma Bakani Adil Karasmailoglu’nun açiklamalari ile bir kez daha teyit edilirken Osmaneli lojistik Merkezi olma yolunda önemli bir merkez haline geliyor" dedi.



"Osmaneli Belediyesini gayrimenkul zengini yaptik"

Osmaneli Belediyesi olarak 2014 de göreve geldiginden bu yana gayrimenkul almaya devam etiklerini dile getiren Baskan Sahin, "Bugüne kadar belediyemize 35 adet konak ve 150 bin metrekareden fazla arsa, tarla kazandirdik. Osmaneli Belediyesini gayri menkul zengini yaptik. Bugün sadece konaklarimizin satis degeri 30 milyon TL civarinda, yine aldigimiz arsa ve tarlalarin degeri 20 milyon TL üzerinde" ifadelerini vurguladi.

Osmaneli Belediyesi’nin finans kaynagini, geldigi dönemden bu yana satin aldigi konak ve arsalardan elde edilen gelirlerden karsiladiklarini bildiren Baskan Sahin gündem maddelerine geçerek, "Bu gün gündemimizde olan arsa satisi ile yatirimlarimizin finansmanini saglayacagiz. Diger bir gündem maddemizde belediyemizin sirketinde süreleri dolan meclis üyeleri yerine yenilerini atamak üzere Belediye Baskanina yetki vermek "diye konustu.

Baskan Sahin "Osmaneli Belediyesi her konuda oldugu gibi belediye sirketi yönetiminde de örnek alinacak basarili bir belediyedir. Belediye sirketimizin her faaliyeti, her yatirimi bizzat sahsimin sorumlulugunda yürütülmektedir. Belediye sirketi yönetimine ve sirket müdürümüze basarili çalismalari için tekrar tesekkür ediyoruz” ifadeleriyle sözlerini tamamladi.

Her iki madde için yapilan oylamada 3 IYI Parti üyesinin red oyuna karsilik; AK Parti, MHP ve bagimsiz üyenin evet oyu ile oy birligiyle kabul edildi.

Öte yandan Baskan Sahin, mevcut mezarligi yeni arsa alimlari ile büyütmeye devam ettiklerini belirterek, "Bu konuda bize yardimci olan arsa sahiplerine basta Seref Ergül ve Hüseyin Ergül olmak üzere tesekkür ediyoruz" ifadeleriyle toplantiyi sonlandirdi.
Kaynak: İHA