Rusya'dan, ABD'nin Suriye'deki DEAS Operasyonuna Destek

ABD’nin, terör örgütü DEAS lideri Ebu Ibrahim el-Hasimi el-Kureysi’nin öldürüldügünü açiklamasinin ardindan Rusya Disisleri Bakanligi bu operasyona destek verdiklerini aktardi.



ABD, gece saatlerinde Suriye’nin kuzeybatisindaki Idlib’e bagli Atme kasabasinda düzenledigi operasyonla terör örgütü DEAS lideri Ebu Ibrahim el-Hasimi el-Kureysi’yi öldürdügünü duyurmasinin ardindan Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova operasyon hakkinda açiklama yapti. Operasyona verdikleri destegi ifade eden Zaharova, "ABD liderligindeki uluslararasi koalisyonun üyeleri de dahil olmak üzere diger devletlerin terörle mücadele konusundaki çabalarini destekliyoruz. Bu ortak tehdide etkili bir ortak tepki olusturmak için ilgili tüm ülkelerle isbirligine haziriz" dedi.



ABD’nin gerçeklestirdigi operasyon sirasinda sivil can kayiplari olduguna dair ortaya çikan iddialari da dikkate aldiklarini ifade eden Zaharova, "ABD’nin bu eylemi sirasindaki sivil kayiplarla ilgili bilgiler dogrulanirsa kapsamli bir sorusturma konusu haline gelmelidir. DEAS liderinin çatismasizlik bölgesindeki Atme kasabasinda gizleniyor olmasi Suriye makamlarinin kontrolü disinda kalan bu bölgenin terör örgütleri tarafindan kullanildigini birkez daha gösterdi" dedi.



Türkiye ile Rusya tarafindan Suriye’nin kuzeyindeki atilan ortak adimlari isaret eden Zaharova, "Bu Türkiye ile yapilan ilgili anlasmalarin öngördügü gibi Idlib’deki çetelerin ve militanlarin karakollarinin hizla ortadan kaldirilmasi ihtiyacini dogrulamaktadir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA