Izmir'i Saganak Vurdu Açiklamasi Ev Ve Is Yerlerini Su Basti, Yol Çöktü

Izmir’de kent genelinde etkili olan saganak yagis nedeniyle ev ve is yerlerini su basti, yol çöktü. Su baskinlarina karsin bazi is yeri sahipleri günün ilk isiklarina kadar nöbet tutacaklarini ifade etti.

Izmir'i Saganak Vurdu Açiklamasi Ev Ve Is Yerlerini Su Basti, Yol Çöktü
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlügü’nün yapmis oldugu saganak yagis uyarisinin ardindan kent genelinde etkili olan saganak hayati olumsuz etkiledi. Birçok ilçede etkili olan saganak vatandaslara zor anlar yasatirken, Bornova ilçesinde Ersoy Caddesi kavsaginda yol çöktü. Konak ilçesi Güzelyali Mahallesi Mithatpasa Caddesi’nde bulunan ev ve is yerlerini ise su basti.

“Dün geceden bu yana nöbetteyim”

Mithatpasa Caddesi üzerinde bulunan 6 katli binanin bodrum katinda yasayan Ilyas Karakoç’un (62) evinde su baskini meydana geldi. Esyalarinin su içerisinde kaldigini belirten Karakoç, “Saganak yagis nedeniyle evimi su basti ve esyalarimin birçogu su içerisinde kaldi. Dün geceden bu yana nöbetteyim, itfaiyeden yardim istedim ve gelip suyu tahliye etme konusunda yardimci oldular” dedi.



“2 saattir dükkana dolan suyu bosaltiyoruz”

Saganak yagis nedeniyle Mithatpasa Caddesi üzerinde bulunan is yerinin su basan isletme sahibi Övünç Ünlü (36) ise, “Kendi imkanlarimiz ile yaklasik 2 saattir dükkana dolan suyu bosaltiyoruz. Etrafta hiç kimse yok. Yillardir da biz böyle kendi imkanlarimiz ile mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Su baskini kameraya yansidi

Cadde üzerinde bulunan Ünlü’nün is yerinde yasanan su baskini ise güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde cadde üzerinde biriken yagmur sularinin araçlarin geçisi ile birlikte kaldirimi asip is yerine girdigi anlar anbean kameraya yansidi.

Öte yandan, itfaiye ve polis ekipleri saganak nedeniyle teyakkuz halinde olurken, araç sürücüleri ise yollarda biriken sular nedeniyle zor anlar yasadi. Bazi dükkan sahiplerinin ise saganak nedeniyle günün ilk isiklarina kadar is yerlerinde nöbette olacaklari ögrenildi.
Kaynak: İHA