Antalya-Konya Karayolu Araç Trafigine Açildi

Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayolu, kar yagisinin etkisini yitirmesiyle tüm araçlarin geçisine açildi.

Antalya-Konya Karayolu Araç Trafigine Açildi
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki-Seydisehir karayolunda kar yagisi etkisini yitirdi. 1825 rakimli Alacabel mevkiinde saat 15.00 siralarinda baslayan kar yagisi nedeniyle tirlarin geçisine izin verilmezken, saat 16.00 civarinda kar yagisi Akseki’nin alt kesimlerinde bulunan Güçlüköy Mahallesi’nde de etkili oldu. Kar yagisinin siddetini arttirmasi ile bölgede birçok araç yolda kalirken, maddi hasarli trafik kazalari meydana geldi. Trafige kapanan yolda Karayollari Alacabel ve Akseki ekipleri çok sayida is makinesi ile yol açma ve tuzlama çalismalarini sürdürdü. Akseki Bölge Trafik ekipleri ise aksam saat 21.00 siralarinda tirlar hariç diger araçlarin geçisine kontrollü bir sekilde müsaade etti. Uzun araçlar dinlenme tesislerine yönlendirildi.

Kar yagisinin etkisini yitirmesiyle Alacabel ve Akseki Karayollari ekiplerinin yogun çalismasi sonucu Akseki-Seydisehir karayolu araç trafigine açildi. Karayollari ekipleri ise yolda serit genisletme ve tuzlama çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA